iPon Hírek

Prémium okostelefon-családon dolgozik a Samsung?

Dátum | 2013. 09. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung ilyen irányba való elindulása egyáltalán nem érhet meglepetésként minket, a vállalat ugyanis, akármilyen csúcsmodellt tett le az asztalra az elmúlt évek során, mindig voltak kritikusok, akik találtak fogást a gépeken azoknak az anyaghasználata miatt. A Samsungnak már szinte védjegyévé vált, hogy műanyagból készült okostelefonokkal árasztják el a piacot, pedig ez nem a legjobb reklám (még akkor sem ha műanyag és műanyag között rengeteg különbség lehet). Ezt minden bizonnyal azért ők is érzik, és végre elérkezett az az idő, amikor tenni is szeretnének ez ellen. Az egyik rangos koreai hírlap szerint, a Samsung fejlesztői jelenleg azon dolgoznak, hogy kifejlesszenek egy teljesen új termékcsaládot. Az ETNews hasábjain megjelentek alapján a Galaxy védjegy marad továbbra is, tehát az Android operációs rendszerrel képzelik el az új irányt is, de az S helyét az F veheti át a csúcson. A Galaxy F modellek az úgynevezett ultra-prémium irányba indulhatnak el, ahol az i-re a pontot az extravagáns anyaghasználattal tennék fel. Az új Galaxis első csillaga valamikor a következő év elején tűnhet fel az égbolton – ha hihetünk a pletykáknak.
A Galaxy Note 3 már jó irányba indult.
Továbbá a távol-keleti forrás már néhány konkrét részletéről is beszámolt a várható újdonság specifikációjának, így némileg alakulhat az összkép az első Galaxy F modellt illetően. Az anyaghasználatával kiemelkedő eszköz amellett, hogy teljesen fémből készült külsőt kaphat, egy 16 megapixeles, optikai képstabilizátoros fényképezővel a hátlapján kerülhet forgalomba, a motorterét pedig egy nyolcmagos Samsung Exynos lapka bérelheti ki. Ez utóbbi minden bizonnyal már egy big.LITTLE HMP megoldás, így a négy-négy fős csoportokra osztott energiatakarékos és teljesítményért felelős ARM magok külön és együtt is dolgozhatnak szimultán. Ráadásul az sem elképzelhetetlen, hogy már a 64 bitet is meg fogjuk kapni, ugyanis egy másik híresztelés alapján, ilyennel is a következő év elején áll majd elő a Samsung, válaszul az Apple A7 SoC-re. Az egyelőre nem derült ki, hogy mégis mekkora kijelzője lesz a fém Galaxynak, de a felbontása minden bizonnyal Full HD-snek ígérkezik. A Galaxy F egyébként szigorúan véve már most is rendelkezik vetélytárssal, mert a HTC több eszközénél is csak minőségi fémet használ a burkoláskor. A HTC One a Minivel és a hamarosan befutó, nagyképű Maxszal egészen kellemes érzetet garantál a kézbevételt követően – sokan az Android iPhone-jának titulálják ebből kifolyólag az előbbi vasakat. A Galaxy F azt a vevőkört fogja célozni, akik ezért az érzésért választják inkább pl. a HTC-t. A Samsung már jelenleg is két zászlóshajót futtat egymás mellett a Galaxy S-sel és a Galaxy Note-tal, a Galaxy F érkezését követően pedig már három személyesre bővülhet a készülékgyártó éllovassága. Ezzel a lépéssel persze valamelyest maguknak is konkurenciát állítanak így, de összességében jobban jöhetnek ki a dologból. Lassan például negyedévente újíthatnak valamit a csúcson, ezzel pedig kevesebb mozgásteret engednek a konkurens gyártók (Sony, LG, HTC) gépezeteinek. A Galaxy F az árazását tekintve is várhatóan a legmagasabb csúcsokra fog törni, a Galaxy Note köré várható ilyen tekintetben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

34. Simba
2013.09.29. 12:30
Hát úgy legyen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. AxoPy
2013.09.29. 13:14
még a végén a samsung is belép a csúcskategóriába
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. myckie2
2013.09.29. 13:29
Ennek csak én nem látom értelmét? Utána mi jön a Galaxy X sorozat ami már Ultra Mega Extra Premium? Hagyni kellett volna az S szériát a csúcson, az S5-öt meg két fajtában kiadni fém és plasztik változatban... Szerintem ezt ők sem gondolták komolyan...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. mikej95
2013.09.29. 13:55
A 64bitet sem gondolhatják komolyan, de legalább Minecraft jobban fog futni androidon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. AxoPy
2013.09.29. 14:56
@mikej95
A 64 bitnek jelenleg valóban nincsen semmi jelentősége, vagy gyakorlati haszna, az egyelőre csak reklám, de 1-2 éven belül ki lehet lesz majd használni a benne rejlő lehetőségeket!

@myckie2
Az pedig hogy a zászlóshajó készüléket kiadják műanyagban is és fémben is, szerintem borzasztó rossz ötlet! Eleve a fém nyilván ~20%-kal drágább lesz és pontosan ugyanazt fogja tudni, valamint a fém burkolattal rendelkező csúcstelefon mellett szerintem NAGYON ócskán mutatna ugyanaz a csúcstelefon csak ócska műanyag külsővel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Asagrim AxoPy
2013.09.29. 14:58
Ha az Apple megcsinálta, akkor már mindegy ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. myckie2
2013.09.29. 15:18
AxoPy így meg 40-60%-al drágább lessz annak az árán, hogy az S szériát lenyomják a középosztályba. Szóval ha csúcstelefont akarsz a Samsungtól akkor még rá kell dobnod pár tízezrest. (nem mintha most se lenne elég drága) Ócska műanyag dumáddal nagyon el vagy tévedve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. tibaimp
2013.09.29. 16:17
Én attól félek, hogy nem nyomnak ezek semmit sehova, mármint árat, hanem simán fölé árazzák az új családot és kész, de nem legyen igazam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Zephyrus
2013.09.29. 16:30
nem értem a sírást a műanyag miatt... bőven nem valami fröccsöntött szar amiből a 300ft-s játékok készülnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. DemonDani
2013.09.29. 16:39
AxoPy

Nem lenne meglepő, ha betennénk 4 GB RAM-ot. Már most is 3-nál járnak igazából, így meg egyből lenne értelme is (persze ezt az opciót gondolom nem vetted figyelembe és más előnyre asszociáltál). Persze az ARM mellett ez amúgy is megoldható lett volna, de ez más kérdés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. myckie2
2013.09.29. 17:59
tibaimp ezt mondtam én is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. AxoPy
2013.09.29. 18:12
@DemonDani
Valóban nem a 4gb és/vagy annál több ram alkalmazhatóságára gondoltam, szerintem teljesen fölösleges még ez a mennyiség! Az asztali középkat. gamer gépemben 4 giga volt, pont elég volt mindenre, mostani laptopomban 8 van, nem kérdés, hogy nincs kihasználva, még a fele se

@Zephyrus
Szerintem meg ugyanaz az egyszerű műanyag, azzal a különbséggel, hogy picit jobban figyelnek az illesztésekre...De nem kérdés, hogy a csúcskategóriában nincs helye!! iPhone 4 és fölötte, HTC ONE, és most a Samsung is beszáll! Őszintén szeretném azt látni, hogy az összes gyártó ha eddig az Apple példájára nem, de most legalább a Samsung példájára a zászlóshajóit FÉM burkolattal készítse és értékesítse!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Zephyrus
2013.09.29. 19:11
AxoPy: az s4 ilyen műanyagból van:

http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon-fiber-reinforced_polymer

"Although carbon fiber can be relatively expensive, it has many applications in aerospace and automotive fields, such as Formula One racing."

szerintem bőven belefér prémiumba. s3-mom és s4-em is van, és nem hiányzik, hogy fémből legyen az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. myckie2
2013.09.29. 19:20
AxoPy ha nem értesz hozzá akkor ne szólj bele. 1. ezek mobilok és nem számítógépek. 2. A rendszerük teljesen különböző. Vagy talán a laptopodon Android fut?

Arról ne is beszéljünk, hogy lehet, hogy nagyobb prémium érzést nyújt a fém, de nagyon sok negatív tulajdonsága is van. pl. Nézd meg mennyibe kerül egy Iphone 5 és egy Galaxy s4 hátlapjának cseréje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. tibaimp
2013.09.29. 19:30
myckie2: igen, valóban, most olvastam el rendesen az írásod, de végül is a lényeg, hogy egyetértünk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Simba Zephy...
2013.09.29. 19:34
Az ujjlenyomat gyűjtő fényes, lakkos felület az nem fér ebbe bele. Műanyag is lehet minőségi jó példa erre a Lumia, meg a HTC mobilok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. chapwees
2013.09.29. 19:49
Persze, hozzanak létre még egy erőltetett kategóriát, nem elég a mostani 500. Miért is csinálnák meg szimplán az S sorozatot rendes anyagokból(lehet jönni azzal, hogy a plasztik milyen jó, de ezt az sem hiszi el, aki mondja), ha el tudják passzolni még drágábban...Fuck Samsung. (Jegyzem meg nekem is Samum van, és kezdem rühellni az egész Androidos szenvedéssel együtt.)
Azon a kijelentésen meg, hogy a HTC az Android iPhone-ja hangosan felröhögtem. Ne keverjük már a szezont a fazonnal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. nemlehet
2013.09.29. 21:20
Én is szeretem a fémházas telefonokat, de rengeteg hátrányuk van. Horpad, gyűjti és látványosan mutatja a mikro karcokat, árnyékolhatja a wifit csak hogy a legsúlyosabbat említsem. A jó minőségű és csiszolású polkarbonát igen is jobb mint a fém egy TELEFONBAN.
Mondom ezt úgy, hogy a legutolsó 3 telefonom fém volt. Amúgy ami a legnagyobb gond manapság az az unibody kialakítás ami lehet, hogy nagyon prémium, csak éppenséggel nem praktikus.
Hát ha ez lenyomja az S sorozat árát akkor hajrá samu, de ha a fölé lövik be iPhone árszintre akkor nincs értelme mert kutya sem fogja venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Zephyrus
2013.09.29. 21:52
nemlehet: egyetértek, osztálytársaim iphone-jai sorra horpadtak be 1-1 kisebb ejtés után is, s3-mam hátuljának semmi baja nem volt esésektől mert elég rugalmas. bár egyszer a sarkára esett telefon és olyan hálós lett a képernyő hogy egy pók is megirigyelte volna. s4-m még nem ejtettem le egyszer sem szerencsére ..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Simba nemle...
2013.09.29. 22:10
Ennek fele sem igaz, vagy legalább is enyhén eltúlzott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. malvoisen
2013.09.30. 01:33
Sorra behorpadtak? Az semmi, volt ami a zsebben hordástól meg is hajlott!

Komolyan, Zephyrus, ne gyárts újabb iGate-et, mert azokról mindig kiderül, hogy hatalmas flame az egész.

chapwees (jó név, tetszik )

Azért a HTC nekem még mindig a csúcs, mikor még a Wildfire S is egy megfogható házban kapott helyet (mondjuk csúnya véget ért az én telefonom, de ez már a szoftver-támogatás hiánya/hibája).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. piter
2013.09.30. 05:04
Egyebbkent arulnak az s4-hez is aluminium vedoburkot!Es potom 5000 forint.Raadasul cseppallova valtoztatja a mobilt!Es meg egy gorilla glass 3 vedi a kepenyodet!
Nagyon sokan elfelejtik hogy joforman nem latsz a telefonbol semmit.
Mindegy hogy s3 vagy s4 vagy iphone!Vedelem nelkul mindegyik serul!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. jozsefm
2013.09.30. 05:55
Sosem volt számomra a fém boritás, a prémium szint ismérve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. chapwees
2013.09.30. 05:57
malvoisen (danke)

Azt nem mondtam, hogy olyan rossz telefonokat gyártana(bár az ár/érték aránya pocsék szinte mindnek), de azt kijelenteni, hogy a HTC az Android iPhone-ja, azért bőven erős túlzás szerintem. Az Androidnak nincs iPhone-ja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. thspo
2013.09.30. 08:59
iphone-ról nem tudok nyilatkozni. Mindig is android (ezen belül galaxy s) párti voltam. De az biztos, hogy az S3-am és az S4-em kijelzőjét is sikerült már betörnöm és igen nyomorék megoldás a samsungtól, hogy a silány 4 dolláros gorilla glass berepedése miatt cserélni kell a full kijelzőt (ami ugye a legdrágább eleme a készüléknek). Ez S3 esetében 35.000-be fájt, S4 esetben pedig 46.000-be... Vigyázok a telefonokra, de könnyen törnek. Pedig 10k+-os tokban hordom őket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozsefm thspo
2013.09.30. 09:34
Ez a femhazas telefonnal is elofordul!
Lattam mar videon, hogy a kijelzo vedot cserelik az csak ketezer ft. Mondjuk elegge barkacs jellevu muvelet hatasat keltette de vesztenivalo ugy sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Simba thspo
2013.09.30. 09:45
Ne dobáld, vagy ha olyan helyre mész, mondjuk buli, vigyél egy egyszerű mobilt magaddal. Vagy nagyon szerencsétlen vagy e téren, többször eset már le nekem is mobilom, de sosem tört be a kijelző, bár lehet csak szerencsém van ugye.

Műanyag is lehet prémium kategória a fényes, csillogó az ami nem tartozik ebbe bele. És ilyen az S3, meg az S4 is. Ha matt unibody ház, na az már teljesen más kategóriát képvisel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Smooth44
2013.09.30. 11:12
Volt olyan családja a Samsungnak, amit nem prémiumként fémjelzett?

Galaxy Mini "Az új prémium belépő kategória"... (jó, ezt csak én figuráztam ki )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zabalint
2013.09.30. 13:59
Gyakorlati haszna nem sok van, mert egyrészt a balesetektől jellemzően a kijelző megy szét, onnantól kezdve mindegy, hogy a telefon többi része miből van, másrészt aki csúcstelefont vesz, az pár évente úgyis cseréli, tehát a műanyag nem fogja megadni magát.

De nyilván telefont nem csupán a gyakorlati haszna miatt vesznek az emberek, így viszont jogos, ha a Samsung külsőleg is belép a prémium kategória alsó szegmensébe (mert nyilván az igazi prémium nem ez a kategória, hanem pl. a Vertu).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Zephyrus
2013.09.30. 15:18
zabalint: azért mert az ára "prémium" még szar marad, nagy különbség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2 Zephy...
2013.09.30. 15:37
Zephyrus: teljesen egyetértek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thspo
2013.09.30. 20:04
Simba: ez egy nyavajás használati tárgy. Azért veszem, hogy használjam, "Ő" van értem. Nem azért hogy otthon hagyjam. Ha lennének elfogadható teljesítményűek olcsóbban akkor azt vennék, de lássuk be nincsenek. Ez a piac ilyen.

Könnyű ezeket elejteni. Az S3-nak alapból olyan a dizájnja, hogy kicsússzon a kézből, az S4 meg olyan könnyű, hogy kvázi azt sem érzem ha a kezembe veszem. Az meg azért esett ki. Tele minden fórum azzal, hogy több a törött kijelzős S3 mint az épp. Ez ilyen, együtt kell vele élni. Én elfogadnom, de otthon nem fogom hagyni a telefont ha megyek valahova.

józsef m.: ellentétben szifonékkal (a többi androidos gyártót meg inkább hagyjuk) ezekre normális garancia van és normális garanciális szolgáltatások. Ha sufni barkácsolják rá a plexit a kijelzőre akkor 1, foltosodni fog. 2 ugrik a garancia (ami ezeknél ugye 2 és 2 hónap, ami nem elhanyagolható).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Simba thspo
2013.10.01. 00:24
Ettől még lehet igényes bizonyos szinten. Most egy ujjlenyomat mágnes az minden csak nem az. Viszont az is igaz, hogy hiába a jó anyagminőség, ha egy gagyi tokba dugja, úgy valóban nincs értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2013.10.01. 16:38
thspo ha ennyire nem ertesz a telefonokhoz akkor fizess.A lanyom osszetorte az uveget az s3-asan ami ket hetes volt!Nekem is hasonlo osszeget mondtak!
De en rendeltem csak gorilla glasst es kicsereltem csak az uveget!Meg lehet csinalni rendesn is!Persze nem hajszaritoval csinaltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!