iPon Hírek

PRO-HG: a SanDisk turbó-memóriakártyái

Dátum | 2008. 05. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Jó eséllyel páratlannak minősíthetően gyors memóriakártyákkal áll elő a SanDisk, majdhogynem megduplázva saját korábbi alkotásainak tempóját.

Míg ugyanis a korábbi, "sima" Extreme III Memory Stick kártyáik 18Mbps-es sebességgel büszkélkedhettek, addig az új Extreme III Memory Stick PRO-HG-k már nem kevesebb, mint 30Mbps-el, írás és olvasás terén egyaránt.


A cég ugyan elsősorban "a fényképezést komolyan vevő profiknak és amatőröknek" ajánlja a kártyákat, vagy akár még egyes kamerákhoz is, viszont jó eséllyel minden további nélkül együtt tudnak működni a PSP-kkel is, mivel a kártyák kifejlesztéséből a Sony is aktívan kivette a részét.

A kártyákhoz jár még a SanDisk RescuePRO programja, ami akkor nyújt különösen nagy és értékes segítséget, ha utólag jövünk rá, hogy egy olyan képet töröltünk le a kártyáról, ami pedig még kellett volna.

Várhatóan világszerte elérhetővé válnak június elsejétől, a SanDisk honlapjáról éppúgy, ahogy boltokból és üzletekből is, kapacitástól függően $90 (4GB) vagy $150 (8GB) ellenében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások