iPon Hírek

Próbalehetőséggel bővítette előfizetői modelljét a Play Store

Dátum | 2012. 10. 12.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google bejelentette, hogy a néhány hónappal korábban bevezetett előfizetéses lehetőséget új funkcióval toldották meg. Ennek köszönhetően már nem vagyunk kötelesek az aktuális médiumra előfizetni, úgy hogy nem is ismerjük, hanem előzetesen kipróbálhatjuk, megfelel-e a tartalom az elvárásainknak.


Az új rendszer lényegében ahhoz hasonló, mint a programoknál az úgynevezett "trial" periódus, viszont fontos leszögezni, hogy a szerződés már előzetesen megkötésre kerül, így az ingyenes időszak lejártával automatikusan átáll fizetősre az adott tartalmat szolgáltató alkalmazás. A „vásárlás” folyamata úgy megy, hogy amikor letöltjük az applikációt, akkor a fizetési folyamaton is át kell esnünk, de 0 dollár kerül levonásra a kártyánkról (kivéve, ha az adott kártyával korábban nem fizettünk még a Google Playben, ebben az esetben egy dollár levonásra kerül). A próbaidőszak hosszát - és hogy lesz-e egyáltalán -, a fejlesztő, illetve a tartalmat szolgáltató adhatja meg. Ez minimum egy hetes időszak lehet és egészen egy hónapig terjedhet, ezen az időszakon belül pedig teljesen büntetlenül mondhatjuk le az előfizetésünket.

A frissített rendszerrel a Google-nek az a célja, hogy népszerűbbé tegye az előfizetésre épülő dolgokat. Jelen pillanatban a médiaappok és a különböző tartalomszolgáltatók használják ezt, de a jövőben szeretnék, ha akár a játékok is ilyenre épülnének, vagy esetleg navigációs szoftverek, de sorolhatnánk napestig a lehetőségeket. Ez azért lenne előnyös mindenkinek, mert hosszabb távon nagyobb bevételt jelentene a fejlesztőnek, a felhasználó pedig védve lenne az ellen, hogy elhanyagolt programba fektesse a pénzét. A készítőnek így ugyanis érdeke lenne a folyamatos megújulás, ami vonzaná az újabb előfizetőket és segítene megtartani a régieket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Zack( ro)
2012.10.12. 15:53
Helyes.
Csak inkabb azon dolgozzanak, hogy itt is lehessen rendelni Nexus keszulekeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bitangue
2012.10.13. 18:32
@hun

nem értek egyet, sztem ez abszolút jó kezdeményezés. biztos nem fizetnék elő 1 magazinra sem, de amint elérhető lesz magyarországon is, azonnal kipróbálom, és ha bejön és nem drága nem zárom ki h fizessek. ez mindekinek az érdekét szolgálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!