iPon Hírek

Problémák a 2,4 GHz-es Phenom-ok körül

Dátum | 2007. 11. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD Phenom processzorait nagy várakozás övezte: az egységek 2,2 GHz-es és 2,3 GHz-es órajellel büszkélkedő változatai már tegnap óta hivatalosan is forgalomba kerültek, ám a 2,4 GHz-es processzor körül már egyáltalán nem ilyen fényes a helyzet. A 2,4 GHz-es Phenomok egy hardveres bug miatt egyelőre nem debütálnak.


A szóban forgó processzorok Translation Lookaside Buffer-ét érinti a hiba. A problémás egységeknél 2,4 GHz-es vagy magasabb órajelen amennyiben mind a négy magot munkára fogjuk, vagyis tisztességesen leterheljük a rendszert, akkor kellemetlen élményben lehet részünk: a rendszer lefagy. A hírek szerint az AMD az alaplapgyártó vállalatokkal már közölte, hogy egy frissítés segítségével a probléma orvosolható, ám a hírek szerint még így sem kerülnek forgalomba a kérdéses processzorok: a 2,4 GHz-es Phenomok majd csak a B3-as revízió megjelenésével debütálhatnak a piacon.

A napokban megjelent Phenom 9500-as (2,2 GHz) és Phenom 9600-as (2,3 GHz)  egységeket a hírek szerint nem érinti az említett hiba. Egyes források szerint azonban ha tuningra kerül a sor, akkor a bug előjöhet néhány Phenom 9500-as és 9600-as modellnél is, így jelenleg azt tanácsolják a friss Phenom tulajdonosoknak, hogy töltsék le alaplapjukhoz a gyártó oldalán található legfrissebb BIOS-t.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.11.20. 18:53
vissza a hírhez

Az AMD Phenom processzorait nagy várakozás övezte: az egységek 2,2 GHz-es és 2,3 GHz-es órajellel büszkélkedő változatai már tegnap óta hivatalosan is forgalomba kerültek, ám a 2,4 ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2007.11.21. 11:17
Előbb utóbb csak megtalálják a kéziféket, ami megállítja őket a lejtőn... Legalábbis merem remélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!