iPon Hírek

Problémák az AMD Puma platformjánál?

Dátum | 2008. 02. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az AMD újdonságai körül mostanában sok probléma van: nemrégiben a Phenom egységek TLB címfordítási hibájáról olvashattunk, ám most újabb problémákkal kell szembenéznie a nagyvállalatnak. Az elemzők hírei szerint az AMD Puma névre hallgató notebook platformja körül néhány kisebb-nagyobb gond merült fel.

Az AMD a Puma platformmal kifejezetten az Intel Centrino megoldásait kívánja célba venni, azok közül is főként a felsőkategóriás modellekre irányította a vállalat a célkeresztet. A korábbi tervek még arról számoltak be, hogy a Puma platform az idei év második negyedévében látja meg a napvilágot, eddig az AMD közleményeiben azt lehetett olvasni, hogy a tervezett megjelenési dátumot tartani tudják, ám most egy elemzői vélemény szerint problémák vannak a Puma platform körül.


"A különböző forrásaink arról számoltak be, hogy az AMD Puma platoformja technikai gondokkal küszködik. Az értesüléseket az AMD nem erősítette meg, ám ha az információk helyesek, akkor a vállalat hamar kijavíthatja a hibákat, ennek köszönhetően pedig a terveknek megfelelően debütálhat majd a platform." - mondta az American Technology Research Inc. elemzője, Doug Freedman.

Az AMD részéről már cáfolták az értesüléseket, mondván semmi probléma nincs a Puma platform körül. Az AMD szóvivője szerint, a vállalat következő generációs Puma kódnévre hallgató platformja egyáltalán nem küszködik hibákkal. A szóvivő hozzátette, hogy a platform várhatóan 2008. második negyedévében jelenik meg, ahogy azt már korábban bejelentették. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!