iPon Hírek

Problémás a Telltale-féle Batman PC-s portja

Dátum | 2016. 08. 04.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Megjelent Steamen a Telltale által készített Batman-sorozat első része, ám úgy tűnik, hogy a játékosok nincsenek éppen elragadtatva a port minőségétől. A legtöbben arra panaszkodnak, hogy a játék borzalmasan fut még olyan gépeken is, amiken nem kellene gondot okoznia egy ilyen grafikájú anyagnak. De a gyengébb masinával rendelkezők sem örülnek: szerintük amin tökéletesen ment a The Walking Dead és a The Wolf Among Us, azon a Batman tulajdonképpen játszhatatlan. Ezen kívül is akadnak furcsaságok. A beállítások menü például nem túl intuitív: két almenübe kell bemenni, és nincs elfogadás gomb, így a játék csak akkor kérdezi meg, hogy elmentse-e például a beállított felbontást, amikor visszalépünk egészen a főmenüig. Emiatt sokan összezavarodtak, és nem tudták, hogy most akkor érvényesek-e az általuk megadott beállítások. Nem segít az sem, hogy olyan problémák jönnek elő, hogy az egérkurzor beragad a képernyő egyik sarkába, és onnan nem hajlandó elmozdulni - már amennyiben bármilyen felbontást állítunk be 720p fölött. Ha ezen sikerült túljutni, akkor viszont azzal szembesülhetünk játék közben, hogy a sok mikroakadás miatt a kimondott szöveg jelentősen elcsúszik az animációktól. Nem működnek rendesen a kontrollerek sem, pedig ebbe a hibába nem először fut már bele a Telltale. Valamiért ugyanis az a helyzet, hogy a játék Windows 10 alatt nem ismeri fel az Xbox kontrollert, sem vezetékes, sem pedig vezeték nélküli formában. Több beszámoló szerint ezt a problémát meg lehet oldani azzal, hogy Windows 8-as vagy Windows 7-es kompatibilitási módban indítjuk a játékot. Szerencsére a Telltale mára gyorsan kiadott egy patch-et, ami legalább a gondok egy részét megoldja. A stúdió szerint az lehet a probléma, hogy a játék alapból az integrált videokártyát akarta használni - ezt most megváltoztatták, így először mindig a dedikált VGA-t igyekszik befogni. Ezen kívül szintén problémásak lehetnek a régebbi driverek, így mindenkit arra kérnek, hogy frissítsenek a legújabb verzióra.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. gombabacsi
2016.08.04. 13:22
vajon mennyit fizetnek a konzol gyártók, hogy ilyesmik történjenek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kerub88 gomba...
2016.08.04. 13:24
Semennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Cellux
2016.08.04. 13:39
A piszkos penz 60%-at a sony adja, 40%-ot a microsoft. Konzol-dobozba rejtik es postasnak latszo szemely viszi ki, hogy ne legyen gyanus. Az optimalizalt, minosegellenorzott kodot, csak azutan szabotaljak, miutan a penz legalabb fele atadasra kerult.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. F2Face
2016.08.05. 10:38
Valamiféle digitális átok ül a Batman bácsis játékokon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sutyko_hop...
2016.08.06. 09:32
Ez milyen egy gany banda lehet. Minden jatekuk ugyanaz, csak a grafika mas a puzzle agent a kivetel es meg arra se kepesek, hogy sajat magukat normalisan copypaste-zek.
Ez egy troger mobilport, vagy...

Cellux:
Viccelsz a dologgal, de van realitasa.
Minden jatek pc-n keszul.
Ha jol megy konzolon, pc-n is kene neki mivel azon tesztelik eloszor.
Magyarul utolag kell elbaszni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!