iPon Hírek

Processzorárakat csökkent az AMD

Dátum | 2008. 11. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD legutóbb az idei év augusztusában csökkentette processzorainak árait, de már akkoriban is keringtek a neten olyan pletykák, amelyek az év végére újabb árcsökkentést ígértek. A korábbi értesülések most úgy tűnik, hogy igazak, ugyanis a vállalat a napokban küldte ki erről szóló hírlevelét a különböző partnerek számára, ám az új árakról egyelőre nem szolgált információkkal. Az egyik nagy viszonteladó partner, az Avnet termékmarketing részlegének igazgatója számolt be a processzorok várható végfelhasználói árairól.


Raj Suman a Hexus.net-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az AMD ezzel a lépéssel a középkategóriás processzorpiacon kívánja erősíteni jelenlegi pozícióját azáltal, hogy a mostaninál még jobb ár/teljesítmény aránnyal bíró CPU-kat kínál a vásárlók számára. Az új árak az alábbi táblázatban láthatóak, ezek az összegek most nem a szokásos 1000 darabos megrendelésekre vonatkoznak, hanem az árcsökkentések utáni várható végfelhasználói árakat próbálják bemutatni.

A tervezett árcsökkentés mértéke. Egyelőre nem hivatalos információ.
A processzorok árai összességében 10% és 20% közötti mértékben csökkennek decembertől, így a gyártó valószínűleg eléri a kitűzött célt és jelenléte valóban erősebb lesz a belépő szintű és középkategóriás CPU piacon. Az Intel Core i7-es processzorai a felsőkategóriás megoldásokat kereső felhasználókat célozzák meg, így a gyártó döntése, hogy csökkenti jelenlegi modelljeinek árait a 45 nm-es Phenom II-es processzorok megjelenéséig, jó lépésnek tűnik. Hogy az AMD központi egységei ezek után vonzóbbak lesznek-e a vásárlók számára, az rövidesen kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. bszoke88
2008.11.27. 20:10
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leviske
2008.11.27. 20:13
Azért megerőltetni nem erőltették meg magukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. cizoe
2008.11.27. 23:01
amd powaaa: És am2+ ban mit kezdesz a ddr3-mal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. cizoe
2008.11.28. 02:15
Még mindig nagyon drágák, ráadásul óriási az időzítések mellett alig gyorsabbak, sőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cizoe
2008.11.28. 07:25
MJ12: Vesz a halál... Én csak annyi mondtam hogy jelen helyzetben felesleges ddr3-ra váltani, majd ha beindul a 1366/am3 géezet lejjebb mennek a ram és lap árak (bár az am3bol olcso is lesz) akkor majd. DDR2-re váltást is kihúztam s939-cel addig míg 8k nem lett egy giga ddr2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!