iPon Hírek

Profi BenQ monitor HDR10 támogatással, kiválóan felszerelve

Dátum | 2017. 07. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A BenQ nemrégiben mutatott be egy új monitort, ami kifejezetten a játékosokat célozza, most pedig egy olyan újdonság került elő, ami kifejezetten tartalomszerkesztők, fotósok, nyomdai dolgozók, tervezők és minden olyan szakember számára készült, akiknél kritikus szempont a pontos színvisszaadás.
Az SX271-es monitor teljesíti az elvárásokat, ugyanis színárnyalat megjelenítés terén az Adobe RGB színterét 99%-ban, az sRGB és Rec.709-es színtereket pedig 100%-ban képes lefedni, plusz még Technicolor Color tanúsítvánnyal is rendelkezik, így kellően pontos – a Delta-E értéke 2 vagy annál jobb. Az ugyancsak fontos DCI-P3 színtér esetében 93%-os lefedettség érhető el, plusz a HDCP 2.2-es támogatás sem hiányzik a kínálatból.
Az SW271-es modell alapját egy 3840 x 2160 pixeles natív felbontással dolgozó 10-bites IPS panel adja, ami 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, tipikus fényerőssége 350 cd/m2, tipikus kontrasztaránya pedig 1000:1. A panel mögött megbújó elektronika 14-bites LUT (Look-Up Table) segítségével „állítja elő” a szükséges színárnyalatokat, képfrissítési ráta terén pedig 60 Hz a limit. Az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes monitor viszonylag gyors is, hiszen GtG válaszideje mindössze 5 ezredmásodperc.
A panel szükség esetén hardveresen kalibrálható, ehhez viszont X-Rite vagy DataColor gyártmányú eszközre van szükség, valamint a mellékelt BenQ Palette Master Element kalibrációs szoftvert is érdemes bevetni. Hasznos szolgáltatás, hogy a monitor a GamutDuo Mode jóvoltából képes egyidejűleg két különböző színtér használatára is, így egymás mellett jelenhetnek meg az Adobe RGB és SRGB alapú tartalmak. A különböző üzemmódok között a „Hotkey Puck” segítségével lehet gyorsan és egyszerűen lépkedni, a zavaró fényeket pedig a gyári tartozékként mellékelt árnyékoló szűri ki – ez természetesen szükség szerint leszerelhető.
Az új monitor HDR támogatással érkezik, ami a HDR10 támogatását jelenti, ehhez viszont a mellékelt HDMI kábel használatát ajánlja a gyártó. A csatlakozók között egyébként két HDMI 2.0-s és egy DisplayPort videó bemenet, egy videó bemenetként is funkcionáló USB-C 3.1 Gen2 csatlakozó, valamint egy kétportos USB hub is jelen van. A mellékelt Hotkey Puck kiegészítő külön USB portot használ, a sort pedig egy SD memóriakártya-olvasó és egy fejhallgató kimenet zárja.
A beépített tápegységgel érkező monitor állványa a kijelző döntését (-5/+20 fok), elforgatását (+/- 45 fok), magasságának állítását (150 mm) és pivot/portré módba történő állítását egyaránt lehetővé teszi, a VESA furatok jóvoltából pedig akár flexibilis karra vagy konzolra is felszerelhető a termék. Mivel az felső és az oldalsó keretek viszonylag vékonyak, így az újdonság akár több monitorból álló megjelenítő rendszer építésére is használható.
A BenQ SW271 rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. FFeller
2017.07.24. 17:01
Ez a karám a lanpartik idején lett volna hasznos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!