iPon Hírek

Profitálóbb PlayStation 3

Dátum | 2008. 01. 10.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A Sony célja az elkövetkező pénzügyi évben, hogy veszteséges helyett profitálóvá tegye a PlayStation 3 konzolt.

A PlayStation 3 drága mulatság mind a a felhasználók, mind a Sony számára. A kezdeti ára a konzolnak jelentősen csökkent 2007-ben, ezzel egyidőben az összetevők ára is csökkent, azonban még mindig önköltség alatt adja a Sony az újgenerációs konzolt.

A konzol 2006-os kiadásakor az iSuppli darabonkénti 240 dolláros veszteséget számított a 60 GB-os PS3 példányokon, és 300 dollárt a 20 GB-osokon. A japán vállalat játékdivíziójának főnöke, Kazuo Hirai a CES konferenciáján azt mondta, hogy a következő pénzügyi évre profitálóvá szeretnék tenni a PS3-t.


"Ki szeretnénk símítani az egyenlet mindkét oldalát amilyen gyorsan csak tudjuk." - közölte Hirai a Reuters jelentésében. "A következő pénzügyi év áprilisban kezdődik, és ha sikerül elérni a célt, akkor az nagyon jó dolog lenne. Most megyünk végig a költségvetésen."

Hirai állításai alapján, a 399 dolláros (40 GB) és 499 dolláros (80 GB) árak még jó sokáig érvényben maradnak. Ebből világosan következik, hogy az idei pénzügyi év végére (2008 márciusa) nem sikerül profitálóvá tenni a konzolt, ahogy azt 2007 júliusában tervezték.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!