iPon Hírek

Prototype 2: Hogy jött a képbe James Heller?

Dátum | 2012. 02. 25.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Radical Entertainment meglepően sikeres akciójátékának főhőse, Alex Mercer érdekes módon nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében. Így a Prototype második epizódjának főszereplője már nem ő, hanem James Heller lesz. Lássuk kit is üdvözölhetünk benne pontosan.

Heller egy amerikai katona, aki Alex Mercert vádolja a felesége és lánya haláláért. Szupererejét aközben nyeri, hogy bosszúval fűtötten Mercert üldözi a romokban heverő New Yorkon keresztül és fogalmazzunk úgy, hogy balul ütnek ki a dolgok.

A fejlesztők rengeteg karakter koncepció közül választották ki a trailerben is szereplő afroamerikait, de egyáltalán nem azért esett rá a választás, mert pol korrektek akartak lenni, árulta el Dave Fracchia.

"Talán azért van mert kanadaiak vagyunk. Ahol mi élünk, az egy igazi olvasztóüstje a rasszoknak, ezért mi teljesen vakok vagyunk az ilyesmire. Szeretnénk ha az egész világ az lenne." A kis stúdiónál dolgoznak nők és férfiak mindenféle rasszal és vallással.

Heller megalkotásánál mást akartak mint Mercer volt. Egy erős katonát, egy apát vagy anyát, egy szerető férjet vagy feleséget, aki nem túl fiatal, mert idősebb gyereket akartak neki, hogy érdekes telefonbeszélgetéseket lehessen vele folytatni. A Radical művészei így előrukkoltak jó néhány férfi és női változattal erre a leírásra.

"Emlékszem az első alkalomra mikor láttam Heller - akkor a neve még nem is volt meg - concept artját. Rögtön kifakadt belőlem, hogy apááám, nézd meg a szemeit, nézd meg az erőt sugárzó alakját! Tisztán látszik, hogy katona, erős, de az arca és a szemei olyan kifejezőek voltak. Érezhető volt az elszántsága, szenvedélye, de ott volt a fájdalom és veszteség is."

"Mindezek után persze a körülöttünk lévő emberek annyit mondanak csak, ha meglátják, hogy <Ó, egy afroamerikait választottatok!>. Nem, mi Hellert választottuk."

"Heller? Kitűnt a tömegből. Elképesztő volt!"
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Andos
2012.02.25. 18:25
A készítők részéről nagy baromság volt ez az ötlet. Nem volt semmi baj a Prototype-al. Az fogja csak igazán megosztani a játékosokat hogy nem az eddigi sztorit fogjuk folytatni Alex Mercer-el amivel már sikerült azonosulnunk, hanem Samuel L. Jackson hasonmásával, egy kis vajda beütéssel rohangálhatunk a felhőkarcolókon. Még egy pár hónapja az első trailerekből, képekből nekem is lejött hogy a feka csávó haragszik ránk mert keresztbe tettünk neki, és valahogy le kéne pacsizni vele de am. minden marad a régi. De hogy Mercer helyett kapjuk!? Fos nem tudok rá mit mondani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sensejke
2012.02.25. 18:50
Nekem eddig bejövős. De inkább majd azok után vonjunk le következtetéseket, ha majd játszottunk vele 3-4 órát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller Andos
2012.02.25. 18:53
Engem teljesen hidegen hagy hogy fekete, sárga, barna, vagy hupikék a főszereplő színe. Viszont Alex Mercer nekem személy szerint bejött, és nem szívesen váltok karaktert. De most ez is olyan, hogy a program indításáig morgolódsz, és az első perc után megszokod.


SPOILER:Amúgy azért nem lett volna előnyös Alex-el folytatni a sztorit, mert a történet végére átalakult a karaktere, és már nem lehetett volna eljátszani az amnéziás szuperhős klisét. Mert ugye eddig emberként viselkedett, de az első rész végén rájött hogy nem az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. digio1995
2012.02.26. 07:23
Jah én sem értem mért gondolták hogy baj ha a főszereplő fekete. Nekem fel sem tűnt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. simonpeter
2012.02.27. 20:18
jah nekem se tűnt fel és szerintem elég jó ötlet ez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!