iPon Hírek

PS3: Jön az új 45nm-es Cell processzor!

Dátum | 2008. 09. 27.
Szerző | Magrathea
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Korábban ebben az évben lehetett hallani arról, hogy a Sony-Toshiba-IBM hármasnak sikerült átnyomnia 45nm-es csíkszélességre a Cell processzort és szeptemberben beindul a sorozatgyártás. Ezzel szemben a Japán Nikkan Kogyo azt jelentette, hogy ez a jelenlegi állás szerint csak 2009 elején fog megtörténni. Az első szállítmányok a Sony-nál fognak kikötni, és az új Playstation3 gépek lelkét fogják képezni.
 

A kisebb chip körülbelül 40%-kal kevesebbet fogyaszt majd mint 65 nanos őse, ami annyit jelent, hogy a Sony jócskán faraghat majd a konzol hűtésén. Ennek köszönhetően pedig olcsóbb lesz a gépet előállítani, így a Sony jobban jön ki majd az árréssel. Remélhetőleg fogyasztói szempontból is számíthatunk némi árcsökkenésre így 2009 környékén, logikus lépés lenne, hiszen az X-box 360 legpuritánabb verziója fele annyiért elérhető lesz mint a PlayStation 3. Azt tudjuk, hogy a jelenlegi hivatalos álláspont szerint _idén_ nem akarnak árat csökkenteni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.09.27. 21:38
Jó cikk, csak kár hogy nem adja már olcsóbban a Sony a PS3-at. Én maradok a PC-nél, de ha kijön a Gran Turismo 5 akkor lehet hogy veszek egy PS3-at.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2008.09.27. 22:06
Az mindegy, hogy valaki hozzájut e x86 liszenszhez e vagy nem, mert a Cell abszolút nem arra épül. Ráadásul heterogén processzor, a fő PowerPC mag melletti SPE-k nem jók mindenre, de amire igen arra nagyon gyorsak. Csak hát programozó lusta ember, főleg PC fronton nem igazán használnák ki a benne lévő többleteket.

Ami van rá és kihasználja abban persze rémesen gyors, ez főleg multimédia, játék, stb., de az IBM Blade szervereiben is van Cell processzor Linuxal 4GHz-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2008.09.28. 01:50
Ratchet and Clank, Metal Gear Solid 4, Uncharted csak a megjelentek közül pár exkluzív
Újak közül meg nyakunkon a Little Big Planet pl
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!