iPon Hírek

PS3 "Varázspálca" részletek

Dátum | 2009. 12. 09.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony elárult néhány részletet a hamarosan piacra kerülő új, PS3-as mozgásérzékelős kontrollerrel kapcsolatosan.

A szabadalmi leírásában olvasottak alapján a wand egy markolatból, egy csatalakozóból és egy eltávolítható csatolmányból fog állni. Az eszköznek lesz egy olyan csatolmánya, mely további kommunikációs lehetőségekkel ruházza majd fel.

Az eszköz használatára újfent számos példát hoztak (nem mind új): virtuális papírsárkány eregetés, karatézás, kardozás. A világító pingpong labda a végén pedig többféle módón képes visszacsatolást nyújtani a játékosnak. Például ha csökken egy játékban az életerőnk, látszódhat a labdán, hogy épp mennyin állunk, vagy ha az eszközt már nem látja a PS Eye, azt is képes jelezni.

A wandba lehet majd elemeket tenni alternatív erőforrásként arra az esetre, ha játék közben lemerülne. Lesz olyan modell is ami úgy működik mint a DualShock 3, rákötjük az USB kábelt és játszunk tovább (bár ez körülményesnek hangzik). Lesz majd egy olyan kiegészítője is, amely alkalmas lesz adattárolásra és átvitelre a PS3 és a wand között. Így például tárolhatjuk rajta a személyes beállításainkat az egész rendszerre vonatkozóan, tölthetünk be róla játékállásokat és így tovább (ha átugrunk egy ismerősünkhöz zsebünkben a wanddal, ott lehet nálunk mindez). A hordozható fájlok lehetnek kisebb játékok, vagy dalok egy karaoke játékhoz, statisztikák sport játékokhoz, amiket aztán feltölthetünk és még sok más.

További kiegészítő tervek közt találunk például baseballütőt, ami majd világítani fog teljes hosszában, hogy több visszacsatolást tudjon nyújtani, például az ütés erősségéről vagy arról, hogy hol érte a képzeletbeli labdát a suhintásunk. Lesz olyan, amiben apró golyócskák lesznek, mint a rumbatökben, lesz mikrofon, mely képes teljesen kiszűrni a felesleges külső zajokat előre meghatározott irányokból is akár.

Kiemelendő még a biometrikus add-on, amely képes lesz ujlenyomatot olvasni, ez által könnyen azonosítani a felhasználót. Ez használható lesz majd arra is, hogy letiltsa a nem kívánatos felhasználókat (rossz hír a sok kisöcs és kishúg számára). Ez a biometrikus azonosítás játékmentéseknél/betöltéseknél is megkönnyíti a dolgunkat. Felismeri a felhasználót és automatikusan tölti is az ő utolsó elmentett állását ha úgy tetszik.

A Sony megpróbál tehát mindent kihasználni, amit a Natal nem lesz majd képes megcsinálni, kézzelfogható kontroller hiányában. Az eddigi ötleteik nagyon jók, kíváncsian várjuk a 2010 tavaszára ígért debütálást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. YuGabe
2009.12.09. 23:32
Nekem az előzetesek alapján nem tűnt valami nagy számnak... MS ha akarná, akkor simán lemásolhatná (vagy hasonlót készíthetne) Natalhoz AKÁR. Majd kiderül, ha kiadták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Insignia
2009.12.10. 01:31
YuGabe:
régebben volt vmi hír még itt iponon amikor a Natalról meg a Wandról is volt videó és sztem ahhoz képest ahol a Wii kezdte sokkal pontosabb a Wand fps gamek alatt biztosan könyebben lehet majd lőni mint a hagyományos kontrollerrel... a Natal rendszer meg érdekes lesz mivel kiváncsi vagyok mennyire lesz az érezhető hogy egy webcamból jövő képet kell feldolgoznia és abból kitalálni hogy éppen mit is csinálsz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!