iPon Hírek

PS3 videó szolgáltatásról tárgyal a Sony

Dátum | 2008. 04. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Sony PlayStation 3-as játékkonzolja hamarosan két szempontból is jó választásnak fog minősülni: a gyártó új szolgáltatásának keretein belül letölthető videó tartalmat kínál majd a vásárlók számára, ezzel együtt pedig továbbra is ideális lesz a készülék a Blu-ray filmek lejátszására. Az AP hírügynökség legfrissebb hírei szerint a Sony jelenleg is tárgyalásokat folytat az on-line videó szolgáltatással kapcsolatban, az értesülések alapján a lincencekről zajlanak az egyeztetések.


Az információk a Los Angeles Times-tól származnak, amely eddig meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Sony új videó letöltő szolgáltatása már akár a nyár folyamán elindulhat. Az AP kérdésére a Sony nem kívánt nyilatkozni az értesülésekkel kapcsolatban, ám a PlayStation blog szerint mégiscsak komoly alapokon nyugszanak a különböző pletykák. A hírügynökség az említett blogban talált egy utalást a szolgáltatással kapcsolatban, amelyet nem igazán lehet félreérteni: " A PlayStation Network szolgáltatás legfőbb célja, hogy a felhasználók számára olyan TV-, film- és játék tartalmakat biztosítson, amire szükségük van. A részletekről hamarosan."

A Microsoft is rendelkezik hasonló szolgáltatással: a vállalat az Xbox Live keretein belül kínál lehetőséget az Xbox 360-as konzollal rendelkező felhasználóknak a filmek letöltésére. A jelenlegi pletykák szerint a Microsoft kizárólag az on-line filmterjesztésben látja a jövőt, így a vállalat nem készít külső Blu-ray meghajtót az Xbox 360-as konzoljához.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!