iPon Hírek

PS3 wand: Egyszerre 4 is használható

Dátum | 2009. 06. 22.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony nem tétlenkedik, az már biztos, a PS3 wand jövő tavaszi megjelenésére jó néhány játékot készül felvonultatni. Ezek közt lesz amit saját, és lesz amit third-party cégek készítenek. Casual-tól core játékokig mindent megtalálunk majd már a kezdő kínálatban is.

Megtudhattuk még ezen kívül azt is, hogy a PlayStation Eye segítségével működő mozgásérzékelő rendszer nem csak a kontroller végén lévő világító gömböt tudja majd követni, hanem képes lesz  a már most is működő arc és fej követésre is. Mi több, akár 4 kontrollert is működtethetünk egyszerre gond nélkül. Mindeközben használhatjuk a PlayStation Eye-ba beépített mikrofont hangfelismeréshez...


A Sony közben próbálkozik a kontrollerek lehetséges kombinálásával is. Elképzelhető például, hogy a wand-ot kardnak használjuk egy játékban, miközben a DualShock 3 pajzsként funkcionál. Egyébként, hogy nehogy megint ebből legyen probléma, a wandok rezgő funkcióval is rendelkeznek (a Sixaxisnál volt, aki hiányolta).

Ez eddig hangzatos, ha mindezt képesek lesznek megvalósítani, akkor jövő tavasszal elmondhatják majd magukról, hogy a konzoljuk mindent tud, amit a Nintendo Wii, csak jobban. Az erősebb vasból adódóan fényévekkel szebb grafikával, fejlettebb mozgásérzékelést biztosítanak játékosaiknak. Árról és pontos kiadási dátumról egyelőre nem esett szó, várjuk a további információkat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!