iPon Hírek

PS4-re jön a The Last of Us, feljavított grafikával

Dátum | 2014. 04. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A tavalyi egyik, ha nem a legjobb játékát a Sony belsős stúdiója, a Naughty Dog szállította. A The Last of Us, ahogy a dobozán is olvashatjuk, több mint 200 év játéka díjat zsebelt be, és az eladások tekintetében is rendkívül jól teljesített, annak ellenére (vagy éppen azért), hogy egy generáció végén behozott, teljesen új címről van szó.
Most a Sony hivatalosan is bejelentette azt, amit egyébként már több belsős forrás is pletykált egy ideje: a The Last of Us érkezik PS4-re! Mire számíthatunk? Nos, az eredeti játék ugyan lenyűgöző grafikával rendelkezett, de itt-ott kompromisszumokat kellett kötni benne a fejlesztőknek, és gyakran 30fps alá is beesett a framerate. Így nagy öröm, hogy a PS4-es változat természetesen 1080p-ben fut, a készítők pedig 60fps-t céloznak be. Kapunk ezen kívül feljavított karaktermodelleket, textúrákat, még jobb árnyékokat és bevilágítást, és néhány játékmenetbeli fejlesztést is. Bónusz extraként érdekesnek tűnik az in-game kommentár a készítők és a szereplők részéről, de megkapjuk a Left Behind néven megjelent egyjátékos DLC-t, és az Abandoned Territories Map Packot, valamint a Reclaimed Territories Map Packot is. Érdemes megjegyezni, hogy a játékért egyébként teljes árat, vagyis 60 dollárt fognak elkérni. Miért jó ötlet? Érdekes kérdés, miért jó ötlet a Sony részéről egy olyan játékot azonnal átportolni PS4-re, ami pusztán tavaly nyáron jelent meg PS3-ra. A megoldás rendkívül egyszerű: nem csak a PS3-as tábor egy jelentős része vágyik arra, hogy a már előbb említett képminőségbeli áldozatok nélkül, 60fps-sel próbálja ki újra a játékot, de az iPon véleménye szerint érdemes számolni azzal a réteggel is, akiknek eddig egyáltalán nem volt lehetőségük játszani a The Last of Usszal. Ők javarészt az (egykori) Xbox 360-tulajdonosok, akik a PS4 népszerűségét, illetve multiplatform játékokban nyújtott teljesítményét látva átpártoltak az új generációban. Tudta ezt a Naughty Dog A fejlesztő Naughty Dog elnöke, Evan Wells elmondta, azonnal elkezdtek dolgozni a játék PS4-es verzióján, amint befejezték az előző generációra készült változatot. Az érdeklődés mértéke azonban még őket is meglepte: "Nem voltunk benne biztosak, hogy jól fog elsülni. De amikor kiderült, a rajongók mennyire szeretnék, kibővítettük a portoláson dolgozó csapatot."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Alvin_ti42...
2014.04.10. 16:33
PS3-on is brutál jól nézett ki, gyakorlatilag kihozták, amit optimalizálással ki lehet a 2006-os vasból (GeForce 7800GT szintű VGA van benne, csak úgy a vicc kedvéért). El nem tudom képzelni, hogy nézhet majd ki mozgás közben PS4-en, de csúnya biztos, nem lesz Kár, hogy a sztori miatt nem valószínű, hogy lesz folytatása, pedig mínusz első napon előrendelném, az fix A filmre viszont nagyon kíváncsi vagyok, bár félig a játék is az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. InGen
2014.04.10. 16:48
Habár nagyon élveztem én is, azért a játékmenettel nem voltam teljesen elégedett (már azon túlmenően sem, hogy az ND-től megszokott inkább film, mint játék), remélem tényleg javítanak pár ponton.

Egyébként felőlem a grafika maradhatna érintetlen is, elég lenne az 1080p + 60fps. A PS3-as verzióban gyakorlatilag a képminőség (állandó zizegés mindenhol) rontott bele leginkább a látványba.

Egyébként furcsa, de szerintem úgy lenne jó, ha nem lenne folytatása. Ez így, egyszeri alkalomként volt tökéletes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Davenatic
2014.04.10. 16:51
Nem játszottam még vele és minden olyan dolgot mellőztem ami ezzel a gammel kapcsolatos mert mindvégig arra vártam hogy jöjjön PS4 re. Idén már úgy voltam vele egye fene veszek egy ps3 at és kijátszom de minő szerencse nem tettem így egyszerűbb lesz egy ps4 re beruházni na meg erre a játékra . Alig várom hogy játszhassak vele csak úgy mint ahogyan a Tomb Raider-rel (az is kimaradt de egy defenitive edition majd jobb kedvre derít) Szerintem a sony most kb mindent megtesz az új konzolja népszerűsítése érdekében. Ha máskor nem hát most nagyon megéri egy konzolt venni és ezt is fogom tenni. Már csak egy Beyond two Souls kéne PS4 -re vagy a God of War részek esetleg valami Metal Gear Solid Pack mint kb annó a Legacy collection volt. Remélem Kojima kifog adni valami hasonlót PS4 re is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csontraket
2014.04.10. 17:00
mit meg nem adnék ezért a játékért ha megjelenne pc-n
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. jozef8
2014.04.10. 17:24
A Naughty dog sok éve nagyon jó játékokat csinál. Megvehetné a Crash szériát mert az elképesztő volt De ez is komolyra sikeredett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2014.04.10. 18:06
Én játszottam annó PS3-on, de nem toltam végig. Már az elején ott agyérgörcsöt kaptam, amikor lopakodva házilag barkácsolt késekkel kellett fegyveres katonákat leölni, de sem a megölt katonák fegyverét, sem a lőszerét nem lehetett felvenni!
Lopakodjak meg taktikázzak az egész játék alatt mert logikátlan az egész? Köszönöm de nem.
Amúgy a grafikával tényleg nem volt baj, fogta is a gépet rendesen, csak úgy tekert benne a ventillátor.
Ellenben ez az adjunk ki PS3 játékokat PS4-re, mert nincs elég natív PS4 játék kicsit szánalmas szerintem, hamarabb kellett volna megcsinálni a PS4 SDK-kat minimum vagy egy évvel, és akkor már lenne rá játék rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemlehet
2014.04.10. 18:10
Szerintem alapnak kéne lennie, hogy MINDEN PS3-as játék jön PS4-re, ha már nem kompatibilis. Van pár PS exclusive játék amiket szivesen tolnék én is, de PS3-at már nem fogok venni, a PS4-re meg kiesnek. Persze, persze tudom Gaikai de mire abból lesz bármi is szerintem a PS4 is öreg lesz, másrészt tuti itthon nem lesz elérhető, mert miért lenne....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2014.04.10. 19:09
Nem értem a logikát nálad. Ha meg mindent kiadnának, az lenne az emberek baja, hogy "persze mert pénzéhes a cég".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. InGen
2014.04.10. 19:54
Én sem értem ezt a problémát tbh. PS3-at lehet már venni gyakorlatilag fillérekért, és ott van rá egy egész generációnyi zseniális exkluzív felhozatal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. magerg
2014.04.11. 08:50
"Next gen = last gen + 1080p"
Attól függetlenül milyen jó játék a LoU, egyre találóbbnak tartom a fenti idézetet. Először a Tomb Raider, most meg ez.
Remélem azért tesznek bele plusz tartalmat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY mager...
2014.04.11. 19:56
"Next gen = last gen + 1080p"
Mivel a last gen 720p volt, így a Next gen = 720p + 1080p? Talán meg lehetne valósítani 5-10 FPS-el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kiskoller
2014.04.13. 21:53
Nah, ha már matekozni akarsz, akkor mondd meg nekem kérlek, melyik az a csoport, amelynek a "Next gen", "last gen", "1080p", "720p" és a valós számokon értelmezett összeadás, mint művelet az elemei!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!