iPon Hírek

PS4: Vita Remote Play minden játékhoz!

Dátum | 2013. 05. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Digital Foundry megbízható forrásból megtudta, hogy a Sony szeretné elérni, hogy minden eljövendő PS4-es játékhoz legyen Vita Remote Play támogatás. Ez alól természetesen kivételt képeznek a PS4 Eye-t használó címek. Ez nagyon jót tehet a Sony minden erőfeszítése ellenére küszködő kézikonzolnak, hiszen így megkapja ugyanazt a sokszor hasznos szerepet, amit a Wii U GamePad is. A Remote Play úgy működik, hogy egy PS4-es beépített hardver leskálázza az 1080p-s framebuffert a Vita natív 960x544-es felbontására, h.264-es kódolással. A kapott eredményt aztán WiFi-n keresztül küldi ki a Vitának, ami dekódolja a videót és visszaküldi a kontroller inputot a PS4-nek. Effektíve Gaikai felhőalapú stream technológiát alkalmaznak az otthonotokban, ahol megvan az az előny, hogy a képminőséget biztosítja a jóval nagyobb sávszélességű videó, az input lag pedig a lokális hálózat miatt teljesen minimális.
Knack Remote Play a PS4 leleplező műsorban
A Remote Play persze egyáltalán nem új, a PSP és a Vita is tudta már PS3-as játékokkal, de hiányzott a támogatás. Emellett problémát jelentett az is, hogy a kódolást egy Cell SPU kell hogy végezze, ezt pedig senki nem áldozza be szívesen a Remote Play támogatás oltárán, főleg úgy, hogy a technológia még kiforratlan volt, gyenge reakcióidővel és képminőséggel. Mindez tehát megváltozik a PS4-en, ahol a szóban forgó beépített encodernek köszönhetően menni fog a RemotePlay, a gameplay felvétel és a képernyő megosztás, mind a Gaikai streaming technológia segítségével. Ez a lehetőség be lesz építve az operációs rendszerbe, így nem okoz semmiféle teljesítménybeli visszaesést, vagy nehézséget a fejlesztők számára. Azzal, hogy a Sony kötelezi a kiadókat a Remote Play támogatás beépítésére minden játéknál, ami nem épít a PS4 Eye-ra, konzisztens platformot teremt, aki pedig főként ezért a funkcióért venne Vitát, nem marad bizonytalanságban a támogatást illetően. A PS4 Eye-os játékok kihagyása pedig nem meglepő, mert bár a Vitán van kamera, nem akkora felbontású, mint az új PS4 konzollal csomagolt Eye, nem is beszélve a sztereoszkópikus elemekről. Ennek tetejében pedig még a felvett képet is külön vissza kéne küldeni a PS4-nek, ami tovább nehezíti a dolgot. Sebaj, várhatóan úgysem lesz túl sok Eye-os cím. Érdemes lesz majd odafigyelni a Digital Foundry tesztjére, ha végre kapnak hozzá anyagot. Egyelőre még van idő, hisz a konzol csak karácsony környékén startol.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ByrDer
2013.05.29. 21:18
Ennek biztos mind az öt vita tulajdonos örülni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zephyrus
2013.05.29. 22:51
majd bejelentették a steamboxot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2013.05.30. 00:49
Pedig ha jól működik neten keresztül is, ezért már lehet beruháznék egy Vitára. Most olyan 50k körül már kapni

A cross buy játékok is sokat dobnak, ezt is meg kéne tartsák ... nagyon jó, hogy ami mindkét gépen megjelent azt elég csak az egyikre megvenni és a másikat automatice megkapod. Ez is egy vonzó dolog lenne a továbbiakban is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!