iPon Hírek

PS4: XBL-szerű előfizetéssel jön?

Dátum | 2013. 02. 20.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony újgenerációs otthoni konzolja a híresztelések szerint idén novemberben érkezik, méghozzá ha minden igaz, akkor a Microsoftos masina táborának nagyon is ismerős tulajdonságokkal. Ezek közül a legfontosabb, hogy mostantól előfizetés kell az online funkciók használatának többségéhez (mint az XBL esetében). A Kotaku értesülései szerint két modell lesz kapható, egy 429 és egy 529 dolláros. Jó hír, hogy az új PS4-re már ráköthetitek az okostelefonotokat, hasonlóan a SmartGlasshoz. Irányíthatjátok vele távolról a PS4-eteket, de az nem tisztázott, hogy játékokat is, vagy csak egy navigációs rendszerről van szó (szerintünk inkább az utóbbi lesz). A pletykák szerint a telefonotokon beszélgethettek a PS4-es barátaitokkal és vehettek játékokat is, gyakorlatilag úgy, mint a már említett SmartGlass applikációval iPhone-on, Androidon vagy Windows Phone-okon. A Sony új előfizetői szolgáltatáscsomagjának neve PlayStation World, ez váltja a PlayStation Plust. Több mint valószínű, hogy a PlayStation 4-ben már olyan játékokon átívelő chat-et és multiplayer funkciókat üdvözölhetünk, mint amilyen a Microsoftnál is van. A PS4-gyel együtt találtok majd minden új pakkban egy PlayStation Eye-t, de a Microsoft is hozzácsapja majd a saját gépeihez a Kinect 2.0-t (lehetőség lesz élőben streamelni ahogy játszotok). Nem utolsó sorban a Gaikairól is hallhatunk, mely egy új szolgáltatás formájában egybe lesz kapcsolva az új konzollal. Ez lesz a PlayStation Cloud, melynek segítségével talán megoldott lesz a visszafelé kompatibilitás a Sony új gépén! Természetesen minden, amit most leírtunk híresztelésekből és kiszivárgásokból származik, a hivatalos bejelentés ma éjjel lesz, helyi idő szerint éjfélkor indul a műsor.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. lhatvani
2013.02.20. 14:37
Remélem az online játék továbbra is ingyenes lesz. Ha ez így marad a többiért kérhetnek pénzt (régi játék stream, ps+), az nem zavar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2013.02.20. 18:28
Holnapra úgy is minden kiderül, addig szerintem felesleges foglalkozni vele.
Sony csak nem lépi ezt meg, sokan szerintem csak azért vettek PS3-mat, mert ott ingyen van a multi. Live-on meg oké, hogy van pár extra funkció, de egyik sem olyan nagy szám, hogy az miatt megérje pénzt kiadni.
De ha a Playstation World előfizetési ára nem lesz több a PS Plus-nál, és a PS Plus-os ingyen játékok ugyanúgy folytatódnak akkor amúgy is már csak az miatt megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!