iPon Hírek

PSP 3000: szebb, színesebb... és csíkosabb

Dátum | 2008. 10. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Alig egy hete, hogy megjelent a Sony új hordozható játékgépe, a PSP 3000, máris nagyon komoly felháborodást keltett a vevők körében, miután nagyjából épp az ellenkezőjét nyújtja annak, amit hirdettek róla.

A PSP 3000 egyik fő jellegzetessége ugyanis elvileg a szebb-jobb képernyője lett volna, amely jobban adja vissza a színeket, jobban kíméli a szemet, és élesebb képet ad, kevesebb elmosódással.

Ehhez képest, amikor a vásárlók ténylegesen beüzemelték a frissen szerzett gépüket, azt tapasztalták, hogy a képernyő bizony igencsak csíkozott, és a képek is meglehetősen szétcsúszottak; ez a jelenség akkor válik különösen feltűnővé, amikor videót játszunk le rajta, vagy amikor bármilyen játék során gyors mozgásokkal tarkított jelenetekhez érkezünk.


A Sony hivatalos válasza a jelenségre az, hogy miután a képernyő teljesítményét több területen is fejlesztették, a csíkozás ennek a folyamatnak egy melléktermékeként jelent meg. Ennek megfelelően a hiba nem is javítható pusztán szoftverfrissítés útján; a játékosok tehát lényegében választhatnak, hogy vagy eltűrik a jelenséget, vagy lemondanak az új PSP-ről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2008.10.22. 18:00
Én pont az új kijelző miatt akartam PSP-3000-et, de ez most erősen elgondolkodtatott. A régivel annyi bajom volt, hogy utcán napsütésben túl sok abból se látszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2008.10.22. 22:14
A mi hírünk jobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. marcias
2008.10.22. 23:27
Nincs utánhúzás, cserébe látszik az interlaced kép. Sztem ennyi történt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!