iPon Hírek

PSP-s játékaink Vitára?

Dátum | 2011. 11. 14.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Sony közzétette UMD Passport nevű programjának részleteit, amelyből megtudhattuk, mennyibe fog nekünk fájni, ha PSP-s UMD lemezeinken lévő játékainkkal PlayStation Vitán is szeretnénk játszani. A legtöbb játéknak 4-12 font közötti összegbe fog kerülni az "útlevele", azaz ennyiért tölthetjük le Vitára, ha már rendelkezünk az UMD lemezes verzióval.

A dolog gyakorlati megvalósítása a közvetkezőképpen zajlik majd: előkapjuk PSP-nket, és letöltjük az ingyenes UMD Registration Application nevű alkalmazást a PlayStation Store-ból, majd betesszük a gépbe azt az UMD lemezt, amit regisztrálni szeretnénk PSN fiókunkra. Ezután már kedvezményes áron kínálják nekünk az adott játékot, melyet a PS Store-ból letölthetünk Vitára, vagy PS3-ra, ahonnan átküldhetjük Vitára.

A Vitán a PSP-s játékainkat a LiveArea területén találhatjuk meg. Ha a játék rendelkezik digitális kézikönyvvel, annak is ott lesz az ikonja. Az opciók között ki- és bekapcsolhatjuk a textúraszűrést, beállíthatjuk a jobb oldali analóg kart, és a színeket is, hogy klappoljanak az eredeti PSP-sekhez. A kamerát is használó játékoknál választhatunk az első és a hátsó kamera között. A PS3-as/PC-s Vita Content Management program segítségével PSP-s mentéseinket is átvihetjük Vitára.

A regisztráló progi december 6-tól lesz elérhető a PS Store-ból. A Sony még nem nyilatkozott arról, hogy az USA-ban és Európában, ill. azokon a területeken, ahol később jelenik meg a Vita mikor lép életbe az UMD Passport program. A program az indulásnál az ígéretek szerint mintegy 200 játékot fog támogatni.

Egy kis japán nyelvlecke

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. dragon83
2011.11.14. 19:11
Ez nevetséges. Még fizessek azért a játékért, amit már megvettem? Inkább játszom a régi PSP-men.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. MaximumGam...
2011.11.14. 20:10
Igazad van ez egy szemétség...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Capritain
2011.11.14. 20:34
Egyetértek, a kompatibilitás alap, az ő dolguk lenne biztosítani, szemét lehúzásnak tartom ezt az egészet. Ennyire sajnálják azt a múltkori dolgot...? Vagy ezen akarják behozni a veszteséget?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2011.11.14. 21:48
Meg lehet érteni, mert azért dolgoznak vele, nem csak úgy a semmire kérik a pénzt.
Akinek meg megvan PSP-n a játék az úgy is játszhat vele PSP-n, szóval ez csak kényelmi funkció, hogy ne kelljen mindkettőt vinni az úton.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pjszilard
2011.11.15. 00:02
Ha a cikk iroja vette volna a faradsagot es elolvasta volna a kep alatti szoveget, lathatta volna a mindenki szamara nyilvanvalo forditasi hibat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gordon85
2011.11.17. 07:34
mar csak az a kerdes mennyit fognak kerni azert hogy meg 1x kifizesd amit mar 1x megvettel!nem rossz uzlet,jo a managment a sonyeknal.lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!