iPon Hírek

Psychonauts 2: Nem is olyan lehetetlen?

Dátum | 2012. 02. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Minecraftért felelős Notch eljátszott a gondolattal, hogy finanszírozza a Psychonauts 2 fejlesztését. Az egész egy rövidke Twitter üzenettel indult, amire a Double Fine feje, Tim Schafer válaszolt is.

Schafer közölte, hogy 13 millió lenne megcsinálni, mire a Notch visszadobta a labdát, hogy meg tudja oldani. Később azért elejtette, hogy Tim háromszor akkora összeget mondott, mint amire először számított:

"Tim és én korábban nem beszélgettünk sokat, néhány emailt váltottunk csak. Megbeszéltük, hogy majd találkozunk a GDC-n, remélem erre sor kerül. Valószínűnek tartom, hogy a Double Fine az elkövetkező időszakban nagyon le lesz foglalva a Kickstarter projekttel. A Psyhonauts 2 büdzséje nagyjából háromszor akkora, mint azt én gondoltam, de néhány más fél is érdeklődést mutatott a játék irányába. Nem fektetnék be jótékonyságból, úgy gondolom, hogy a játék nyereséges lehet. Természetesen kreatív oldalról nem lennék benne a projektben, így ez kizárólag egy magas kockázatú befektetés lenne nekem, amiben hiszek."

A Kickstarter egyébként fantasztikusan teljesít, már majdnem 2 milliónál tart. Notch szerint ez most sokkal fontosabb, mint egy Psychonauts folytatás. Azt is elmondta, hogy a folytatás kapcsán óriási összegekről beszélünk, rengeteg tervezés és megbeszélés kell egy ilyen megalapozásához, meg persze tanácsadók segítsége. Egyelőre nem tudja, hogy lesz-e valaha valami ebből az egészből.

"A lényeg az, hogy fejezd be a felhajtást ekörül kedves internet! A végén még abba hajszolsz, hogy titokban kezdjek el ténykedni, ahelyett, hogy nyíltan a Twitteren csináljak mindent. Félek attól, hogy csalódást okozok az embereknek, mert megpróbálkoztam valamivel, amiből aztán semmi sem sült ki. Persze tudom, hogy úgy sem állsz le, szóval inkább elbújok néhány évre, amíg lecseng ez az egész..." :)

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!