iPon Hírek

Pulzusmérős pólót mutatott be a Polar

Dátum | 2017. 01. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Polar egy különleges kiegészítővel segíti a hivatásos sportolókat, illetve a hobbi szinten edző felhasználókat abban, hogy kényelmesen, külön mellkas-pánt, pulzusmérő óra vagy egyéb eszköz nélkül mérhessék pulzusukat. Az újdonság tulajdonképpen nem más, mint egy egyszerű póló, amelynek szövetébe integrálták a pulzusméréshez szükséges érintkezőket – ezek hatékonyan és kényelmesen érintkeznek viselőjük bőrével, így a pulzus méréséhez csak a pólót kell használni.
A mérést végző érintkezők egy, a póló nyakánál található kis egységnek továbbítják a jeleket, amely a pulzus-adatok feldolgozása és továbbítása mellett mozgásérzékelésre is képes. A könnyű, egyszerűen kivehető egység vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakozik a közelben lévő okostelefonhoz vagy táblához, amely egy alkalmazáson keresztül jelenítheti meg a mért értékeket.
A pulzus mellett egyébként a gyorsulás, a sebesség és a távolság rögzítésére is képes a rendszer, sőt, akár egy komplett csapat tagjainak aktuális értékeit is továbbíthatja az edző táblájára, így látszik, ki milyen keményen edz vagy játszik – utóbbihoz a Polar Team Pro rendszerére van szükség. A Polar Team Pro persze már most is használatban van, ugyanis egyes NHL, MLB és NFL csapatok edzői már most is szívesen támaszkodnak az összesített adatmegtekintés lehetőségére.
A Polar Team Pro Shirt és egy Polar okosóra kombinálásával akár alvásmonitorozásra, illetve egyéb aktivitások nyomon követésére is van mód. A póló jóvoltából az aktivitás-monitorozás kényelmesebben történik, mint a klasszikus mellkas-öveket, csuklópántokat vagy egyéb kiegészítőket alkalmazó módszereknél – ezáltal akár a teljes napi aktivitás is követhető.
A Polar „okos pólója” várhatóan március folyamán kerül az üzletek polcaira, de eleinte csak halványszürke színben lesz elérhető, S-től XL-ig terjedő méretben, férfiak számára. Májusban további színek és méretek érkezésére is lehet számítani. A várható listaárakra egyelőre nem derült fény.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Gyurkov
2017.01.04. 10:23
Semmit sem érnek ezek a megoldások (még mindig az öv a legjobb/legpontosabb).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!