iPon Hírek

Qflix-képes meghajtók a Plextor-tól

Dátum | 2008. 11. 11.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Plextor két legújabb optikai meghajtójában, a belső PX-806SA-ben és a külső PX-840U-ben is helyet kapott a Sonic Solutions Qflix-technológiája.

A Qflix tulajdonképpen egy olyan rendszer, ahonnan mozifilmeket és TV-s tartalmakat tölthetünk le és írhatjuk ki azokat optikai adathordozóra. Jelenleg a CinemaNow kínálatából böngészhetünk, amit több mint 1500 címet tartalmaz. Ezeket a videókat bármikor megvásárolhatjuk vagy kikölcsönözhetjük a megfelelő vételár ellenében, majd jöhet a letöltés és a hagyományos DVD-lemezre való kiírás (persze megfelelő védelemmel ellátva a másolás ellen, amit a Qflix automatikusan el is végez). A katalógusban egy film ára 4-től 15-dollárig terjed, a kölcsönzés pedig 2-4 dollár egy napra. A technológiát a Sonic Solutions és a Pioneer fejlesztette ki 2007-ben, és ezek az első Plextor meghajtók amik tartalmazzák ezt az újítást.


A Plextor rögtön két optikai meghajtót is piacra dobott ezzel a szolgáltatással, a külső PX-Q84U-t és a belső PX-806SA-t. A számítógépházon belül helyet foglaló eszköz 90 dollárért, a kívül lévő pedig 150 dollárért lesz kapható. A gyártó már elindította a szállítmányokat a forgalmazókhoz, tehát a karácsonyi szezonra már mindenféleképpen ott lesznek a boltok polcain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. szabtam
2008.11.11. 10:33
érekesnek érdekes, de nem látom a hosszú tömött sorokat, akik ilyenért kígyóznak...

ahelyett, hogy azon görcsölnének, hogy egy bluray írót megkapjunk 15-20k-ért, 25 gb-os lemezt 500 ft-ért, egy újraírhatót 1000-ért.
hogy mi is meg tudnánk venni. sokkal több értelme lenne.

csendben megkérdem: mi van akkor, ha a legál letöltött tartalmat az író? (mert mondjuk hibás lemezre írtam...) újból ki kell csengetni 15 dolcsit a filmért? - mert ha ennyire "inteligens" a szolgáltatás, azt is érzékeli, hgoy többször akarom kiírni, tehát rögtön illegális...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.11.11. 18:41
Azzal hogy elmész a moziba, azzal általában nem a filmipart támogatod, hanem azt a mozit ahol megnézted. Mert a licenszt már megvette a mozi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!