iPon Hírek

QNAP SS-839 Pro Turbo NAS Atom alapokon

Dátum | 2009. 06. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A QNAP mérnökei egy újabb Atom alapú hálózati adattároló szervert mutattak be, amely ezúttal nem kevesebb, mint nyolc darab mobil merevlemez vagy SSD meghajtó fogadását teszi lehetővé. Az alacsony fogyasztás mellett üzemelő, energiatakarékos rendszer az SS-839 Pro Turbo NAS típusjelzést viseli, a termék főként a költséghatékony szervert, illetve hálózati adattárolót kereső üzleti felhasználók számára lett kifejlesztve.


Az újdonság belsejében egy 1,6 GHz-en ketyegő Intel Atom N270-es processzor teljesít szolgálatot, a rendszermemória szerepét pedig 2 GB-nyi DDR2-es RAM tölti be. A termék összesen 4 TB-nyi adattároló kapacitással áll a felhasználók rendelkezésére, mindezt RAID 0, 1 ,5, 6 és 5 + hot spare, valamint JBOD támogatásokkal is megfűszerezi a gyártó. A 2,5 hüvelykes SSD vagy mobil merevlemezek alkalmazásával a rendszer rendkívül alacsony fogyasztás mellett üzemel: a gyártó állítása szerint a gép 60%-kal kevesebbet fogyaszt, mint egy hasonló, 3,5 hüvelykes merevlemezekből álló konfiguráció. Az újdonságot webszerverként, hálózati adattárolóként és FTP szerverként egyaránt alkalmazhatjuk, sőt, akár MySQL adatbázis, nyomtatószerver és e-mail szerverként is helytáll a termék. A rendszert négy IP kamerából álló megfigyelőrendszerként is lehet alkalmazni egy kisebb iroda hatékony megfigyeléséhez.


Érdekesség, hogy az újdonság 256-bites AES titkosítást kínál a meghajtók számára, így a felhasználók biztonságban tudhatják a merevlemezeken tárolt adatokat akkor is, ha a rendszert vagy a HDD-ket ellopják, ugyanis a megfelelő jelszó nélkül nem hozzáférhetőek az adatok. A QNAP megoldása a rajta található LCD kijelzőnek köszönhetően akár számítógép nélkül is könnyedén konfigurálható, ami rendkívül előnyös megoldás. A szolgáltatások között az időzített ki- és bekapcsolás, a beépített iSCSI támogatás és az USB-s külső adattároló tartalmának egy gombnyomásra történő mentése is jelen van. Az újdonság Windows, Linux és Mac OS X operációsrendszerekkel egyaránt kompatibilis. A kis szerkezet rendelkezik Hot-Swap támogatással is, azaz a 2,5 hüvelykes meghajtók a rendszer működése közben is cserélhetőek.


A rendszer két darab Gigabites Ethernet csatlakozóval, és 5 darab USB 2.0-s porttal, valamint 2 darab eSATA csatlakozóval rendelkezik, és 8 darab 2,5 hüvelykes SATA merevlemez használata mellett 34W-os fogyasztással üzemel. A termék hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. StevyXIX
2009.06.22. 23:28
Jah tippelném kb 200k-ra az árát, szerintem én is veszek, lehet kettőt is ...
SS-439 800$, de jól tippeltem! Akkor ez még 200 fölött is lehet már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gargantu
2009.06.23. 20:04
A TS-809 Pro 3-szor annyiba kerül mint a TS-409 Pro, ha itt is ekkora lesz a szorzó ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!