iPon Hírek

Quake 3 iPod-on

Dátum | 2008. 04. 08.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

Az iPhone és iPod eszközök elsődleges rendeltetési formája nem a játékszoftverek futtatása, azonban hackereknek sikerült átportolniuk, és így játszhatóvá tenni a Quake 3 Arena-t iPod touch-ra.

A HermitWorks blogon közzétett bejegyzésen csupán az átportolásról van pár szó, azonban a közzétett YouTube videón több érdekes részlet is kiderül a Quake 3-ról. Előszöris feltűnően jó sebességgel fut a játék a limitált hardveres környezethet képest, másik pedig, hogy egy másik iPod-ra rácsatlakozva többjátékos módban fut a Quake 3.


A videón jól látható, hogy a játék kezelése pofon egyszerű, csupán a megfelelő irányba kell elforgatni az iPod-ot. Ha pedig lőni szeretnénk, akkor azt a kijelző megérintésével érhetjük el. A HermitWorks-ös srácok még nem rakták ki a nyilvánosság elé az átíratot, de reméljük nem kell sokáig várni rá. Mivel az iPod touch az iPhone GSM-nélküli változata, ezért minden bizonnyal az utóbbin is működésre bírható lesz a Quake 3.

"A Quake III Arena az id Software 1999. december 2-án kiadott nagysikerű FPS-játéka. A motor nyílt forráskódú, tehát bárki letöltheti és moderálhatja. Legnagyobb előnye, hogy könnyű módosítani és kiváló alap különféle módok készitéséhez, átlátható és egyszerű."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások