iPon Hírek

QuakeCon 2010: bejelentések az első napon

Dátum | 2010. 08. 13.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Volt pár érdekes bejelentés a QuakeCon-on, de amiről továbbra sincs semmi hír, az a Doom 4. Ahogy azt már megírtuk, sajnos a játék nincs még olyan fázisban, hogy idén bemutathassák, és Carmack is azt mondta, hogy leszednék a fejét, ha bármit mondana. Úgyhogy ezen a fronton marad a várakozás, de azért így sem unalmas az idei QC. Kezdetnek ott van például a bejelentés, hogy a Bethesda anyavállalata a Zenimax egy új céget pakolt be a gyűjteményébe (az id tavaly csatlakozott hozzájuk), méghozzá az Arkana-t. Ők készítették anno az Arx Fatalist, dolgoztak Dark Messiah of Might and Magic-en, és besegítettek némi pályetervezéssel a Bioshock 2-be. Több elkészült program nincs mögöttük, még dolgoztak a The Crossing-on a Valve-nak, de financiális problémák miatt végül leállították a projektet. Most egy új, még nem bejelentett játékon dolgoznak, idén valószínűleg többet nem is tudunk meg.

Lépjünk is tovább, mert a következő bejelentés már az id-hez kapcsolódik (mégiscsak QuakeCon-on vagyunk, anyacég ide vagy oda). Carmack az előadása alatt bemutatta a Tech5-ös grafikus motor által hajtott Rage-et… iPhone-ra. Ez a motor már kezd EA-san multiplatform lenni. Nem hívnánk magunkat iPhone gurunak, de eddig messze ez a legfejlettebb bemutató, amit láttunk a vason. Ráadásul mindez képes 60 fps-sel futni. Ez viszont elvileg nagyon zabálja az aksit, úgyhogy annak kímélésére lesz egy 30 fps-es kapcsoló. Az első Rage játék az okostelefonra csak egy apróság lesz, bemutatván, hogy mire képes a motor, egy komolyabb és hosszabb változat pedig jövőre várható, valószínűleg akkor, amikor a többi platformra is megjelenik a Rage. (egy jobb minőségű videóért érdemes elnézni a Kotakura: klikk)A mobil Rage mellett nem kis meglepetés volt, hogy megtudhattuk, a Tech 5-tel csak házon belül találkozhatunk majd, Bethesdas és id játékokban, nem fogják licencelni külsősöknek. Különös döntés, de így lesz egy saját, erős multiplatform motorjuk, ami csak nekik van. Kíváncsian várjuk miket hoznak ki belőle. Ez rossz hír lehet a GameBryo számára, mert a Bethesda előszeretettel használta a 3D-s engine-jüket (például az Oblivionban és a Fallout 3-ban).

A nap legjobb híre azonban talán az, hogy 15-éig óriási akciók léptek érvénybe Steam-en. Összesen 27 Bethesda és id játékot árulnak majd egy óriási pakkban, mindössze 70 euróért. Igaz vannak köztük olyan „gyöngyszemek” is, mint a Rogue Warrior, de az ilyenek mellett, mint Oblivion GotY Edition és Fallout GotY Edition ezt könnyű elnézni. Az Oblivionhoz két másik akció is kapcsolódik: most bármely változata 66%-kal olcsóbban elvihető, így a GotY-ért 6,79 eurót kell csak leszurkolni, míg a full extrás deluxe változatért (amiben a kiegek mellett sok apró extra van) 8,49-et. Ha valaki kedvet kapott az egyik csomaghoz, akkor itt a link: klikk. Ezenfelül az iPhone-os játékaik ára is leesett erre a pár napra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Szaby59
2010.08.13. 07:32
A Doom 3 óta világossá vált, hogy a grafikán kívül máshoz nem nagyon értenek...
Story 0, agyatlan megyek és lövök volt az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kiskoller
2010.08.13. 07:52
ugyanerről szólt a doom 1 meg a doom 2 is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Zelbacsi
2010.08.13. 08:38
De most komolyan. Miről szól a doom, ha nem arról, hogy mész lősz ölöd halomra a szörnyet, nyersz. Agykikapcs. Mitől agyatlanabb neked a Doom3, mint az azelőtti doomok? Én sem értelek, Szaby.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibi27
2010.08.13. 08:54
Az én szerény véleményem szerint még mindíg nem tudtak olyan fps hardcore játékot csinálni ma,mint a Doom3,senki.Meg sem tudom számolni hányszor játszottam végig,akárhányszor win reinstall volt,mindíg felraktam a gépre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rini
2010.08.13. 09:34
Azért készült néhány hasonló játék. Viszont ezek a játékok pont ettől lehetnek jók. Agy kikapcsol és csak mész és lösz amíg elfeledkezel minden másról. Nem kell ilyen meg olyan fejtörőket megoldanod. Nem idegeskedsz egy csomó mindennapi problémán. Legalábbis én így gondolom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ájPon
2010.08.13. 10:56
Story 0, megyek és lövök.... ez szerinted egyértelműen bizonyítja, hogy nem értenek az FPS-hez?
Neked nem tetszik, van ilyen. De én nagyon is szeretem a straight-forward FPS-eket ahol nem igazán kell gondolkodni, csak lazításként lehet játszani.
Persze, kedvenc fps-em a Half-Life 2, a COD MW1 és 2 sinle-jétől leesett az állam, a Bioshock pedig zseniális.
De a Doom 3 is jó volt, és a Crysis-t is szerettem. Nem KELL történet, hogy jó legyen egy játék, maximum neked! A d3 egy hangulatos és élvezetes horrorjáték volt.

Gyakorlatilag az id software találta fel az FPS műfaját. Csak az utóbbi években kezdett bejönni ez a "tegyük filmszerűvé" trend, meg hogy az FPS-eket is teleszórják RPG elemekkel meg minden idegesítő kis menedzsmenttel ami csak a lényegtől vonja el a figyelmed.

De nem kell aggódni, a Rage is ilyen lesz már, úgyhogy az újdonsült FPS-fanok, akik nem szeretik a puszta FPS műfajt, de türelmetlenek RPG-vel játszani, megtalálják benne a számításukat... Olyan Borderlands-szerű FPS lesz, úgy néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szaby59
2010.08.13. 11:20
Ok, nem kell, hogy nekem tetsszen, de egy nagyon jó történetet hozhattak volna ki belőle.
Ezzel szemben a Rage-nél is azt mondják, hogy majd ők forradalmasítják a jövő FPS-eit ezzel a játékkal, aminek a fejlesztéseiről szinte semmit nem mondanak, csak mindig megy a duma, hogy ilyen új ID motor, meg olyan bejelentések.
Crysis D3-hoz képest egy bonyolult több szálon futó regény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ájPon
2010.08.13. 13:09
Puding próbálja az evés, majd meglátjuk. Nekem aztán ígérhetnék a csillagokat az égről, amíg ki nem próbálom, nem igazán érdekel.

Amúgy most, hogy így mondod, visszagondolva szerintem a D3-nak még jobban ki is volt dolgozva a háttérsztorija mint a Crysis-nak
Emlékszem meghallgattam és elolvastam minden PDA bejegyzést meg e-mailt a D3-ban.

Bár ez tényleg nem számít, egy 5 soros viccnek összetettebb a története mint akármelyiknek, ez tény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. flameKing
2010.08.15. 11:56
Én nem szeretem az FPS-eket az iPodomon, viszont pl. a Civ Rev-vel vagy a PES 2010-zel szinte minden nap játszok egy keveset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. energon
2010.08.19. 19:31
Szaby59: story 0? azért a főmenüig eljutottál ugye? van története.. nem egy nagy durranás, nincsenek benne meglepő fordulatok, de igényes. Nekem anno nagyon adta, hogy nyitókodokra kellett vadászni a pda-s üzenetekből vagy hangfelvételekből. és tetszett az a pár easter egg is meg persze a paráztató játékmenet attól függetlenül, hogy minden scriptelve volt. Sztem semmivel sem kevesebb, mint pl. 1 bioshock és így is történelmet írt a játék az anno megjelent farcry és Half-life 2 mellett.. de ez csak legyen az én személyes véleményem.

Témához meg csak annyit szólnék, hogy... ez tényleg iphone-on fut? az én szr nokia 5800-mon még azok a játékok sem futnak el rendesen amiket alapértelmezettként raktak rá.. de még csak törölni sem tudom azokat =/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!