iPon Hírek

Qualcomm szívvel érkezett a Huawei Enjoy 6s

Dátum | 2016. 12. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei októberben mutatta be az Enjoy 6 okostelefont, most pedig ennek az „s” betűvel megtoldott változatával ismerkedhetünk meg közelebbről. Ugyan apró az eltérés a két készülék neve között, és nem is telt el sok idő az Enjoy 6 érkezése óta, de ez senkit ne tévesszen meg, történtek jelentős változások.
Az új Enjoy modell egy 5 hüvelykes megjelenítővel érkezik, ami IPS technológiát alkalmaz, ennek megfelelően a színvilága, valamint a betekintési szögei is rendben lesznek. A bevetésre küldött panel felbontása 720p-s, ami már optimális részletességet (294 PPI) fog produkálni az 5 colos felületen. Az Enjoy 6s előlapján említést érdemel még az 5 megapixeles kamera, ami nemcsak a videóhívások alkalmával tehet majd jó szolgálatot, hanem akkor is, ha esetleg önarcképeket kell megörökítenie. A főkamera ezzel szemben már 13 MPixeles fényképek alkotására lesz képes, és rosszabb fényviszonyok mellett egy LED-es villanó is a felhasználók megsegítésére siet majd; amire szükség is lesz, hiszen a rekesznyílása mindössze F/2.2-es. Ha videózásra kerülne a sor, akkor Full HD támogatásra képes a szerkezet. Szóval összességében egy átlagos kamerarendszerrel gazdagodnak, akik az Enjoy 6s mellett teszik le a voksukat. Az Android 6.0 operációs rendszerrel érkezik az eszköz, amelyre a Huawei az Emotion UI grafikus felhasználói felület 4.1-es kiadását húzta. Ennek köszönhetően akadnak majd hasznos – és kevésbé hasznos – hozzáadott applikációk, melyeknek köszönhetően már az első bekapcsoláskor egy sokoldalú, jól használható gépet ismerhetnek meg a vásárlók. A Enjoy 6 és az Enjoy 6s között a legjelentősebb különbség a központi chip esetében figyelhető meg. Míg az Enjoy 6 esetében a MediaTek MT6750 kapta meg a főszerepet, addig itt már a Qualcomm Snapdragon 435 besorolású MSM8940 került a motortérbe. Ez a megoldás a big.LITTLE architektúrának hála négy-négy darab ARM Cortex-A53 magot tartalmaz. Ezek közül a teljesítményfelelős klaszter akár 1,4 GHz-ig is skálázódhat, a grafikus feladatok pedig az Adreno 505 IGP vállát nyomják majd. A rendszernek itt 3 GB-nyi memória áll majd a rendelkezésére, ami az átlagos felhasználók számára már szinte minden helyzetben elegendő lehet. És szerencsére a háttértár kapacitásának megszabásakor sem fukarkodott a Huawei, 32 GB-tal felvértezve állította csatasorba az új okostelefont. A bővítési lehetőségről nem esett szó eddig hivatalosan, de valószínűleg nincs híján ennek az opciónak az Enjoy 6s. A kapcsolati lehetőségek tárházában adott egy hatos kategóriájú 4G LTE hálózati modem, amellyel a letöltések alkalmával akár 300 Mbps-os sávszélesség is elérhető és támogatja a VoLTE eljárást, nem hiányzik továbbá a mobil tarsolyából a Wi-Fi, a Bluetooth és az A-GPS vevő sem. A tervezők kettő hálózati kártya kezelésére képezték ki az okostelefont, ami így még több ember érdeklődését keltheti fel.
Az érdeklődők már az első találkozásnál szimpatizálhatnak majd az masinával, hiszen nagyon kellemes élmény lesz kézbe venni. A háza unibody kialakítású, teljesen fémből készült, a peremei lekerekítettek, az előlapot oltalmazó üveg pedig szintén szépen eldolgozott éleket vonultat fel, így bele fog simulni az érdeklődők tenyerébe – és a Huawei reményei szerint sokan el sem akarják majd engedni. Az Enjoy 6 sem volt már vastag a maga 7,9 milliméterével, itt viszont a tervezők még lentebb tudtak menni, és egy 7,6 milliméteres testbe zárták az újdonságot. Az Enjoy 6s átlagon felüli üzemidővel rendelkezik majd, hála a 3020 mAh-s kapacitású akkumulátornak, ami az energiahatékony lapka és az 5 colos panel mellé jó választás. Viszont nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy itt a látszat ellenére egy komoly visszalépés történt, ugyanis az Enjoy 6 hátlapja mögött még egy 4100 mAh-s telep lapult, ami ezáltal – talán mondanunk sem kell – még szebben domboríthatott. A töltés folyamata nem vesz majd hosszú időt igénybe, ugyanis van gyorstöltés támogatás. Négy színben lehet majd megkaparintani a mobilt, szürke, arany, rózsaarany és ezüst kivitelekről beszélhetünk. A Huawei Enjoy 6s ugyan viszonylag elérhető készülék lett, de kérdés az, hogy ki szeretné majd elérni. Az ajánlott fogyasztói ára Kínában 1600 jüanban lett meghatározva, ami átszámítva nagyjából 235 dolláros összegnek felel meg, ennyiért pedig már szép számmal lehet jobb ajánlatokat találni, nem is kell feltétlenül a Meizu vagy a Xiaomi kínálatára hivatkozni ehhez. Az Enjoy 6 is sokkal szerényebb áron, mindössze 190 dollárért kelleti a bájait, holott van olyan aspektusa, amiben még jobb is a testvérénél. A készülék a vállalat hazájában kezdte a karrierjét, és nincsen arról információnk, hogy más területeken mikor bukkanhat fel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!