iPon Hírek

Quantic Dream: Tavaly belevágtak egy PS4-es címbe

Dátum | 2013. 04. 19.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az előkészületek a Quantic Dream titokzatos - de megerősített - PlayStation 4-es játékán még a 2012-es év közepén elindultak, tudhattuk meg a cég elnökétől. Guillaume de Fondaumiére az Eurogamernek nyilatkozott... A Heavy Rain és a Beyond fejlesztői az elsők között voltak, akik kaptak PS4-es fejlesztői csomagot a Sonytól. David Cage idén a PS4 leleplezése alkalmával mutatott egy tech demót is, melyen egy öregember arcát renderelték a géppel valós időben, egy teljesen új motorral. Cage elmondása szerint az új konzol ereje lehetővé teszi számukra, hogy realisztikusabb karaktereket alkossanak, így megkönnyítve a játékos érzelmi kötődését.
Fondaumiére szerint nagyon jól haladnak az új címmel, de azt még túl korai megjósolni, hogy mikor kezdik meg teljes gőzzel a fejlesztést. "Nagyon ambiciózus projekt, szóval akkor kezdődik, amikor készen áll majd arra." Annyi biztos, hogy egy, a Quantic Dreamtől megszokott karakter és történetközpontú játék lesz majd belőle. "Az innováció a lételemünk, soha nem duplikáltuk magunkat. Nem klónozzuk a saját projektjeinket vagy másokét, mindig próbálunk valami egyedi élményt nyújtani." Ennél többet nem nagyon tudunk, leszámítva, hogy a Quantic Dream januárban regisztrált egy új internetes domaint: SingularityPS4.com. Ez elég árulkodó a heavyrainps3.com és a beyondps3.com után, szóval a címre már van egy fogadásunk, hogy mi lesz. Ha viszont tényleg Singularity lesz az új játék, akkor ez visszavezet minket a stúdió Kara tech demójához. A Kara videót - mint azt David Cage elárulta -, Ray Kurzweil - The Singularity is Near című könyve inspirálta. Lehetséges tehát, hogy az új játék fő témája az ember versenyfutása a technológia fejlődésével lesz, vagyis inkább annak feldolgozása, hogy hogyan csúszik ki az irányítás a kezeink közül.
Ha már Singularity, akkor azt is tudni kell, hogy ez jelenleg egy FPS címe is, amit még a Raven Software fejlesztett az Activision-nek, akik birtokában ott van a címre való jog számos régióban. Ami pedig a Beyondot illeti, megkérdezték de Fondaumiére-től azt is, hogy kiadják-e a játékot a Sony következő generációs konzoljára. Erre a válasz az volt, hogy "Ez még nincs eldöntve".
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!