iPon Hírek

Quantum Break: a játék és a tévésorozat kapcsolata

Dátum | 2013. 11. 26.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az Xbox One-os sci-fi, a Quantum Break lemezén rajta lesznek a játékhoz kapcsolódó tévésorozat részei is. Az epizódok nem különálló történetek lesznek, hanem szorosan beilleszkednek majd a játék sztorijába, és játékbeli döntéseink is hatással lesznek alakulásukra. Sam Lake, a Quantum Break íróinak vezetője egy interjúban a következőket mondta ezzel kapcsolatban: "A játék felvonásai összefonódnak a tévésorozat epizódjaival. Összekötő kapocsként a választás pillanatai szolgálnak, melyek az időt befolyásoló különleges képességekkel kapcsolatosak." "A játékban az egyik rosszfiú rendelkezik a legerősebb, időt befolyásoló képességgel, bele tud nézni a különböző idővonalakba, különböző jövőkbe. Majdnem olyan ez, mint egy dinamikus, játékos által létrehozott cliffhanger a fejezetek végén." "Két különböző jövőbe nyerhetsz betekintést, és eldöntöd, melyik valósuljon meg. Innen aztán áttérünk a tévésorozat egy epizódjára. Már az első jelenettől kezdve a döntésed alapján kialakult tartalmakat kapod." A tévésorozat részei kibontják az általunk választott történetszálakat, és a következő fejezetben kiegészítik játékunkat: jelzéseket kapunk, melyek segítségével még több, a történetet előrevivő tartalomhoz férhetünk hozzá.

Az interjúban terítékre került az Alan Wake 2 is, a Remedy thrillerének folytatása, melyet eredetileg úgy terveztek, hogy az American Nightmare folytatása legyen. Úgy tűnik, sajnos nincs túl sok hír, amiről Lake beszámolhatott volna. "Folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy mihez kezdhetnénk Wake-el, állandóan terítéken van a téma. Szeretnék még több játékot készíteni, de annak olyannak kell lennie, amiről 100%-ig úgy érezzük, hogy odaillő, és a mérce is elég magasan van, klassznak kell lennie. Nem akarjuk csak azért elkészíteni, hogy csináljunk valamit, ami aztán mégsem lesz olyan jó, mint amilyennek lennie kellene. Úgyhogy... idővel kiderül."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. mikej95
2013.11.27. 08:05
Teljesen eredeti történet, ha nem vesszük a Rejtélyt, a FlashForward-et, a Ki vagy doki?-t, a Vissza a jövőbe sorozatot, Timeshit-et, a PoP sorozatot vagy bármi mást amiben lövöldöztek és időt manipuláltak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!