iPon Hírek

Quantum Conondrum - 3D-s logikai játék Portal alkotójától

Dátum | 2012. 02. 29.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Idén nyáron jelenik meg digitális formában Európában a Portal egyik alkotójának, Kim Swiftnek 3D-s logikai játéka, a Quantum Conondrum, melyet a Square Enix fog kiadni és PC-n, Playstation Networkön és Xbox Live Arcade-en lesz elérhető.

Kim Swift fő dizájnerként dolgozott a Portalon, melynek átütő sikere után otthagyta a Valve-ot, és azóta az Airtight Games független fejlesztőcsapat színeiben dolgozik. Új játéka, a Quantum Conondrum hasonló felfedezős-fejtörős és nem utolsósorban humoros élményt fog nyújtani, mint a Valve poszt-apokaliptikus kalandja, és szintén egy őrült tudós laboratóriuma szolgáltatja a helyszínét. A főhős kissrác a nagybácsijánál, Fitz Quadwrangle-nél, a briliáns és excentrikus professzornál tölti a hétvégét, ám nem mennek simán a dolgok. A profnak hamarosan nyoma vész, és a kölyöknek a nagybácsi nagy találmányának segítségével a párhuzamos dimenziók között utazva kell elveszett rokonát megtalálnia.

A játékban környezetünket a dimenziócsúsztató készülék segítségével manipulálhatjuk. A különböző dimenziókban másképp viselkedik a fizika, ezért ha mondjuk egy nehéz tárgyat szeretnénk arrébbtenni, akkor csak át kell csússzunk abba a dimenzióba, ahol kisebb a gravitáció. Ebben a "pehelydimenzióban" ahol minden könnyebb, nemcsak a hétköznapi tárgyak leledzenek saját plüssverziójukban, a prof portréjáról is egy nyuszifüles-gúnyás Fitz nagybácsi tekint le ránk. A plüssdimenzión kívül, ahol minden tizedannyit nyom átmehetünk pl. a lassítottba is, ahol minden 20-szor lassabban történik vagy a fordított gravitációsba, amelyben a tárgyak felesnek a plafonra. Bár a játék minden, így az ifjabb korosztály számára is készült, a fejtörők nem lesznek könnyűek, megoldásukhoz minden dimenzióváltogató tudásunkra szükségünk lesz.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. csigabigaf
2012.02.29. 13:27
Asszem erre találták ki a "One trick pony" kifejezést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!