iPon Hírek

Quattro néven érkezik a HTC ICS táblája?

Dátum | 2011. 11. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Néhány napja felröppentek a hírek, miszerint a taiwani gyártó, egy olyan táblagépen is dolgozik, ami már az Android 4.0 (ICS) rendszerrel a fedélzetén kerül forgalomba. Ezúttal pedig név, és kép is társul az ismeretlen táblagép mellé.

Ha a hírek igazak, talán nem véletlen a névválasztás, ugyanis ismét az Nvidia lapkájával hozták hírbe a gyártót. A taiwani gyártó eddig elkötelezett volt a Qualcomm mellett, de az elmúlt napokban többször is a Tegra 3 bevetéséről esett szó.


A szerkezet kísértetiesen hasonlít a Samsung Galaxy Tab 10.1N-re. A megszokott 10,1 colos átmérőjű kijelző kerülhet felhasználásra, de a felbontása már kevésbé tűnik elterjedtnek, ugyanis ha hihetünk a kiszivárgott információknak, akkor 1280 x 768 pixeles felbontást kapunk majd. A négy, illetve öt maggal rendelkező Tegra 3 lapka órajelét egyelőre nem ismerjük. Érdekes pont a multimédiás képességek terén, hogy csak 2 megapixeles kamerát találunk a hátlapon, de ez Full HD videó felvételére képes így is, valamint egy 1,3 megapixeles, 720p képes előlapi kamerát is beépítettek a kijelző mellé. A komplett Beats Audio támogatást is megkapja majd a Quattro, vagyis a prémium fülhallgató, fejlett audio processzor és magas minőségű hangszóró is a tábla részét képezheti majd.

A mérnökök szerint mindez elfér egy 9 milliméternél karcsúbb testben. A tervek szerint a bemutatásra valamikor 2012 elején kerülhet sor, feltehetően valamelyike nagyszabású rendezvény, a CES vagy az MWC alkalmával. Várható ár nem ismert egyelőre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!