iPon Hírek

Quick Voice, az LG intelligens hangfelismerője

Dátum | 2012. 06. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Érdekes módon a telefonok hang alapú irányítása már több éves múltra tekint vissza, de ahhoz hogy mindenki nekilásson a továbbfejlesztésének, ismét az Apple kellett. Persze ez korántsem azt jelenti, hogy most minden gyártó szerint értelmet nyert a hangvezérlés, sokkal inkább csak szükséges pluszként tekint a legtöbb nagy cég a szolgáltatásra.

Az Apple a Siri feltűnésével hirtelen olyat húzott, amire igazából senki nem gondolt, arra pedig végképp nem számított a többi gyártó, hogy még siker is lesz. Az Android 4.0 ezt követően már erre a területre is kitért, de a nagy gyártók számára az itt bemutatkozott rendszer nem volt elég intelligens. A Samsung elkészítette az S-Voice-ot, ami lényegében mindenre képes, amit a Siri fel tud mutatni (és nem régiófüggő néhány szolgáltatása), most pedig az LG jelentette be a saját fejlesztésű megoldását.


A Quick Voice nevű szolgáltatás rengeteg képességét ki tudja majd használni a telefonunknak. Lehetőségünk lesz a hívás-kezdeményezésén túl szöveges üzenetek írására, a kapcsolatok kezelésére, az ébresztő beállítására, és naptári bejegyzések létrehozására is. Ám nem csak a készülék funkcióit vehetjük használatba, el is beszélgethetünk a Quick Voice-szal, megkérdezhetjük, hogy milyen messze vagyunk még a célunktól utazás közben, vagy azt, hogy milyen időnk lesz holnap. Persze akkor sem jön zavarba a rendszer, ha egy ismerősünk telefonszámát kérdezzük meg, vagy ha a Mariana-árok mélységére vagyunk kíváncsiak. Továbbá tizenegy különböző alkalmazás futtatását is lehetővé teszi az hangfelismerő.

A Quick Voice nagy pozitívuma az lesz, hogy nem állnak meg egyetlen modellnél, hanem több Optimus termék számára elérhetővé szeretnék tenni. Azt egyelőre nem tudni, hogy mely modelleket találják erre alkalmasnak. Az program frissítés formájában érkezik majd, és az első telefonokon még augusztus előtt bemutatkozik

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. nyerek01
2012.06.22. 14:33
Érdekes hogy a Microsoft a Windows 8-cal miért nem lépte ezt meg. (tudom, még nem jelent meg a végleges)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2012.06.22. 19:23
Talán mert az emberek 99%-ának ez teljesen felesleges funkció?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. laciqwer
2012.06.25. 10:35
nyerek01
nem hogy a Windows 8-ban nem lépte meg hanem már a Windows 7-ben van hangvezérlés
jó igaz csak angol nyelvű beállításnál lehet használni de mindenre alkalmas szöveg diktálás indítás kikapcsolás nettezés mindenre próbáld ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nyerek01
2012.06.28. 14:10
Kipróbáltam volna már ha tudnám hogyan lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyerek01
2012.06.28. 17:58
#3 laciqwer
Rendben, megtaláltam és használtam a lehetőséget. Nagyon tetszik egyelőre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!