iPon Hírek

R.I.P. Star Wars Galaxies

Dátum | 2011. 06. 27.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A régóta futó MMO, a Star Wars Galaxies szerverei december 15-én végleg leállnak, jelentette be a Sony Online Entertainment. A játék hivatalos oldalán az áll, hogy "A SOE és a LucasArts közös megegyezés alapján úgy döntött, hogy ez lesz a legmegfelelőbb alkalom, hogy a játék leköszönjön."

A döntés egyáltalán nem meglepő, tekintve, hogy nagyjából ilyentájt várjuk a Star Wars: The Old Republic megjelenését.

"Hálásak vagyunk minden SWG rajongónak. Abban a kiváltságban részesültünk, hogy otthont adhattunk az egyik legelkötelezettebb és szenvedélyesebb játékos közösségnek és igazán hálásak vagyunk mindazért a támogatásért, amit kaptunk és adhattunk az elmúlt 8 év folyamán."

A leállást megelőzően már nem lesz kapható többé 12, 6 és 3 hónapos előfizetés, és már nem gyártanak több TGC-t (kártyák) sem. A számlázást október 15-én leállítják. Akiknek aktív előfizetésük van, azok október 15-e és december 31-e között 2 hónapos ingyen próbaidőt kaphatnak a közvetkező játékokban: Free Realms, Star Wars: Clone Wars Adventures, EverQuest, EverQuest II és DC Universe Online (az amúgy is ingyenesek esetében feltételezhetően hozzáférést kapnak a prémium tartalmakhoz is).

Ettől függetlenül a SOE megígérte, hogy a véget megelőzően még lesz szórakozási lehetőség a Star Wars Galaxies-ban. Szerveznek egy nagy "galaxy-ending in-game eseményt".

"Nagy csattanóval fogunk távozni és azt akarjuk, hogy a galaxis utolsó fejezetét az elkötelezett SWG közösség írja. Az ezzel kapcsolatos részleteket később közöljük."

Igaz a játék sosem ért el igazán nagy sikereket és nem lett hatalmas a tábora, de volt egy stabil előfizetői bázisa és meglehetősen egyedinek indult, különösen ha valaki jedi akart benne lenni...

Lord Vader nem ért egyet a döntéssel...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. uristen
2011.06.27. 20:33
Hat igen, megoregedett ez is, mint Yoda mester. De nem ugy kene, hogy a megmaradt elofizetest inkabb a SWTOR -on lejatszani? Nem lenne ugy igazsagosabb? Kicsit kozelebb all a Galaxies -hez, mint a hirben felsorol jatekok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. raiden
2011.06.27. 20:45
uristen: Ja, én is csak lestem, hogy nincs közte az új sw játék a felsoroltak között
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. exec79
2011.06.27. 20:59
SOE-nek nincs köze az új mmo-hoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Ineva
2011.06.27. 22:58
Ej ha, ez megdöbbentő hír. éve játszom a játékkal, nagyon szerettem, voltak benne hibák, de a legszabadabb MMO az is biztos. Egyetlen nagy baja volt, az pedig az, hogy a földhöz volt kötve a játékos->nem volt realisztikus fizika. Hát Isten veled Star Wars Galaxies, rettentően szerettem veled játszani - Ineva Oriero (DSJ), Ceron Ouhod (Spy): Europe-FarStar | Ceron Ouhod (Medic), Itare Opice (BH): Chilastra

@uristen A LucasArts annakidején, az SWG üzemeltetését a $oe-nak ajánlotta fel, a cég persze elfogadta az ajánlatot és szerződést kötöttek. 2005 közepe táján kiadtak egy New Game Enhancements (NGE) nevű "patch"et, előtte pedig volt egy Combat Upgrade (CU) - a játék teljesen egyedi volt, amig ez a 2 "patch" fel nem került a szerverekre, a játék menet, a combat átalakult egy ilyen wow stílusura. Még ezek után is a játék rengeteg egyedi rendszerekkel rendelkezett: Housing, Space és a legkeményebb Crafting Systemmel. A játék a 2 frissítés után előfizetőket kezdett veszteni nagy számban. A LucasArtsnak nem volt beleszólása a játékba, mert ők csak a kiadók voltak. A LucasArts csalódott, és az új MMO üzemeltetését a BioWarenek ajánlotta fel. Az SW: ToR lesz az EA első fizetős MMO játéka, ezzel próbá majd betörni ebbe az "iparba". a $oe sohase fog variálni olyan téren, mint ahogy említetted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. uristen
2011.06.28. 00:15
Akkor sem hiszem, hogy barmely fent emlitett jatek tetszeni fog a Galaxies rajongotaboranak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Butchy
2011.06.28. 08:25
... Craft rendszer ... na ez hiányzik minden mostani játékból ... Server startkor az ember már Sárkányra vadászik vagy éppen a Szárnyas kis élőlények között küdi be magát az "insta" mélyére hogy onnan szerezzen egy kis csontot a "stun baton" hoz R.I.P.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. False
2011.06.28. 09:28
Megéri lecserélni ezt egy tucatszar konzolidiótáknak készülő sw übergagyiszarra, amit a bioware hány össze, minőségi csere lesz.Nem mintha ezt nem kúrták volna el a NGE-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Giggsy
2011.06.28. 09:38
@False: Gratula... Még meg sem jelent, egy másodpercet sem játszhattál vele, de te eldöntöd, hogy szar lesz. Főleg, hogy a Bioware eddig csak AAA kategóriás játékokat gyártott, egyedül a Jade Empire és a Dragon Age 2 volt mellélövés. Ellenben minden idők legjobb SW játéka (KOTOR) épp az ő nevükhöz fűződik. Szóval egyes, leülhetsz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Trolltaxi
2011.06.28. 10:03
A Sony mintha sportot csinálna abból, hogy alapvetően jó játékait hogyan tudja úgy fejleszteni, milyen tartalmakat kell hozzáadnia, hogy teljesen elidegenítse a meglévő játékostáborát.

Komolyan, mintha fordítva lennének bekötve.

Azt viszont meg kell hagyni, hogy nem ez az egyetlen olyan játékuk, aminek sok-sok év után is van egy kicsi de stabil fizető közössége. Valamit tudnak, de azt később nagyon elrontják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Raveen988
2011.06.28. 10:14
Az NGE után egy rossz vicc lett a játék, ráadásul tele volt buggal amivel nem is törődött a SOE, a legtöbb előfizető akkor hagyta ott, undorító volt amit műveltek ezzel az egyedülálló játékkal. Ideje volt már, hogy lelőjék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. False
2011.06.28. 12:08
<mod> Giggsy : Azért mert te a ingame videobol csak a marketing szart tudod benyelni, és emiatt nem látod, hogy egy tucat szar mmo lesz semmi extrával,semmi innovációval és semmi eredetiséggel /mellesleg a bioware se nagyon csinált igazán jó játékot a BG óta, oda se neki, de dobálozzál csak azzal hogy mennyire lett valami sikeres rólad mutat szegénységi bizonyitványt, mert neked nem az számít mennyire jó <mod>.Mellesleg a bio csak a kotor1et csinálta, a 2őt, ami storyban és lehetőségekben is sokkal több volt, már más.Akkor miről is beszélsz?

ps : Gratula... Még meg sem jelent, egy másodpercet sem játszhattál vele, de te eldöntöd, hogy istenkirály lesz. Főleg, hogy a Bioware eddig csak AAA kategóriás játékokat gyártott, kivétel az a pár óriási bukta, de arról ne is tegyünk említést. Ellenben minden idők legjobb SW játéka (KOTOR2) nem az ő nevükhöz fűződik. Szóval egyes, leülhetsz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. False
2011.06.28. 12:27
Javítás <mod> : Minden idők legjobb sw progija mellesleg nem a kotor2, hanem az x-wing alliance.És az se bioware produktum.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Giggsy
2011.06.28. 16:10
@False: Te jó ég, te komolyan elmebeteg vagy. Nem én voltam az aki a játék tényleges ismerete nélkül ítélkezett, hanem te. Leszarom az ingame videókat, majd eldöntöm, hogy tetszik-e, ha kipróbáltam. Ellenben te már most előre megmondod, hogy szar lesz, mikor még fingod nincs az egészről...

Amúgy KOTOR2? Ez vicc? Hogy a KOTOR2 jobb, mint az első? Embert nem ismerek, aki így gondolja. A KOTOR2 sem lett rossz, de legalább annyival gyengébb az előzőnél, mint amennyivel a Dragon Age folytatása...
Amúgy ami a BioWare-t illeti: Dragon Age, Mass Effect 1-2, ha ezeket te elintézed annyival, hogy tucat szarok, akkor tényleg csak gratulálni tudok neked. Különben sem a sikerességről beszéltem, hanem a játékok minőségéről (ezért is írtam, hogy a DA2 és a Jade Empire mellényúlásnak számítanak, anyagilag azok sem voltak sikertelenek) márpedig ezek minőségileg igen magasan állnak. Szerepjátékok tekintetében jelenleg csak az Elder Scrolls és a Witcher mérhető egy szinten a BioWare termékeivel (IMHO), szóval ezért is tartom igen valószínűtlennek (ha a DA2 nem lett volna ilyen, akkor egyenesen azt mondanám, hogy kizárt) azt, hogy szar lesz a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Avisto
2011.06.28. 18:22
Don't feed the troll!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sz_addam
2011.06.29. 15:29
http://www.swgemu.com/
Nézzétek meg, a kezdeményezés célja a PreCU előtti állapotok visszaállítása. Már több éve fejlesztik, és lassan már teljes mértékben játszható lesz.

2-3 hónappal ezelőtt próbáltam és már akkor is nagyon sok minden működött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. noPublicFG
2011.06.30. 00:56
hmm... erről nem is hallottam; kár, mert egyébként érdekel a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kiskoller
2011.07.01. 18:55
A Kotor 2 fényévekkel jobb szerepjáték, mint az első rész. Egyetlen hibája az összecsapott befejezés volt, amit Lucasartnak köszönhetünk (1 év fejlesztési idő egy szerepjátéknak WTF?) De a modderek már egy ideje befejezték a játékot

Az első rész (ahogy a BW-tól megszokhattuk) rideg karaktereket mutatott fel. Egyszerű jó/rossz választási lehetőségeket, kidolgozatlan főellenséggel. Egyetlen ütőkártya a sztoriban a nagy csattanó, hogy te vagy Revan.

A folytatásban viszont egy teljesen más szemszögből látjuk Revant aki így egy nagyon egyedi karakterré változott át (miközben elvileg Sith Nagyúr volt a Galaxis megmentése érdekében rohanta le a Köztársaságot kb mint Kreia).
Aztán ott van a 3 Sith, akik kidolgozottságukban köröket vernek Malakra. Hogy is jellemezték Malakot? Jediből Sith tanítvány lett, akinek a mestere lekapta az állkapcsát, erre fel egy adandó alkalommal elpusztította mestere hajóját, megkaparintotta a hadsereget és nekiment a Köztársaságnak. Egyszóval egy átlagos rosszfiú akit egy sör melett a kocsmában találhattak ki.

Kreia ellenben a Star Wars univerzum leggonoszabb ellensége és legnagyobb megmentője is egyben. Jah, hogy abba nem gondoltál bele hogy mondjuk ha a kettőt jófiúként viszed végig (Light Side), végülis te magad vagy a rosszfiú a történetben aki árt a körülöte lévőknek és a gonosz, akitől a világot akarod megmenteni (Kreia), valójában a lehető legjobb dolgot akarja elkövetni? Azért ez sokkal komplexebb sztori, mint a tipikus jó-rossz Jedi-Sith duma. És ezt hiányolom a TORból is, és ezért lesz tömegárú, amit persze sokan megvesznek, de egy bugyuta játék lesz, egy Hollywoodi film szintjén.

Egyáltalán nem mondanám hogy a BW jó játékokat csinált (BG óta tuti nem). Tömegtermék mind, melyek játékélményben kiválóak, de sztoriban megragadtak egy gyermekmese szintjén.

A Kotor2 egy gyöngyszem amely méltó arra hogy évente legalább 1szer újra végigvigyem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. False
2011.07.04. 11:18
kiskoller : igen,erre gondoltam... <mod - Kérlek próbáld a véleményedet úgy kifejezni, hogy azzal ne sérts meg másokat.>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bomba650
2011.07.05. 16:41
Ha NGE és a sok tucat mmo (Wow és társai) nem szipkázzák ki a játékosokat SWGből, a mai napig ott lőném halomra a kedves birodalmi kollégákat (

Páratlan játék a maga nemében:
Housing system - a mai napig nem tudtak hasonlóan jót alkotni.

Kraft rendszer - szintén páratlan, persze nem felel meg a mai kor 50 IQ-s tucat játékosainak. (Túl bonyolult...istenem, kicsit gondolkodni is kellett a klikk, klikk mellett)

Player Cities - Nos, ez is megoldhatatlan feladat a mai modern mmo-k számára.

És még sorolhatnám a rengeteg brilliáns ötletet...
Kimondhatatlanul sajnálom, hogy tényleg vége 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. False
2011.07.11. 12:22
moderátor : akkor ennyi erővel bannolhatnád a retekbe innen a gippsyt, mert engem meg sért az igénytelensége és a butasága, de ha hagyod hogy írjam amit kell, talán azzal is beérem egy bocsánatkérés után
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bognargabo...
2011.07.11. 15:13
Rendben false, várjuk a bocsánatkérésedet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. False False
2011.07.12. 08:12
erősen félreértettél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!