iPon Hírek

Rabszolgatartás a nagyvilágban

Dátum | 2007. 02. 27.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A rabszolgaság még mindig hódít Nagy-Britanniában annak ellenére, hogy törvényileg 200 évvel ezelőtt számolták fel azt William Wilberforce vezetésével - áll egy ma közreadott jelentésben.


Férfiakat, nőket és gyerekeket zsákmányol ki körülbelül 10.000 bandavezér olyan hasznot hajtó iparágakban, mint a szexipar, a mezőgazdaság, az építkezés, illetve különféle szolgáltatások vagy a házimunka. Európából, Afrikából, Ázsiából és Dél-Amerikából érkező bevándorlókat tartanak gyakorlatilag rabságban adósságcsapdákkal, megfélemlítéssel, irataik elkobzásával és azzal, hogy a vendégmunkások nincsenek tisztában a jogaikkal.

A modern rabszolgaság címet viselő jelentés, amelyet a brit Hull Egyetem és az Anti-Slavery International elnevezésű rabszolgatartást ellenző szervezet készített a Joseph Rowntree Alapítvány megbízásából, az első ilyen jellegű átfogó tanulmány.


Desmond Tutu érsek, aki a szerzőkkel együtt azon fáradozik, hogy tudatosítsa a modern rabszolgaság tényét az emberekben, elmondta: „Nem tudtam ezeknek a formáknak a létezéséről sem. Általában az emberek nem hiszik el, hogy ez lehetséges a mai feltételek közepette."

A jelentés arra hívja fel a törvényhozókat és a helyi önkormányzatokat, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a rabszolgaság felismerésére és álljanak ki keményebben a rabszolgatartók ellen. Wilberforce egyik egyenes ági leszármazottja elmondta a Daily Telegraph-nek, hogy híres elődje „ elborzadna”, ha látná, hogy a rabszolgatartás ma virágkorát éli.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.27. 03:57
A rabszolgaság még mindig hódít Nagy-Britanniában annak ellenére, hogy törvényileg 200 évvel ezelőtt számolták fel azt William Wilberforce vezetésével, áll egy ma közreadott ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!