iPon Hírek

Radeon HD3870 X2 CrossfireX teszt

Dátum | 2008. 02. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD legfrissebb zászlóshajójának, azaz a Radeon HD 3870X2 megjelenése óta sokakat foglalkoztat a kérdés: vajon mire lehet képes két ilyen kártya CrossfireX módban? Az FSPLABS kollégáinak köszönhetően a kérdésre a következőkben megkaphatjuk a választ, ugyanis a srácok megvizsgálták, hogy mire képes a két HD3870 X2-es kártyával felvértezett erőmű.


A tesztrendszerben MSI X48 Platinum alaplap, Intel Core 2 Extreme QX9770-es processzor (@4,2 GHz), 4 GB Kingston HyperX PC3-14400-as memória, valamint két darab WD Raptor 150-es merevlemez és egy 1000W-os Cooler Master Real Power Pro tápegység foglalt helyet.


A tesztek között ismét megtalálható olt a 3Dmark 06, amely az eredmények tekintetében nem nevezhető túl hiteles sebességmérő eszköznek, hiszen az alkalmazás által adott pontszám többnyire a CPU teljesítményétől függ, azaz nem ad hiteles képet a GPU valós teljesítményével kapcsolatban.

A játéktesztek azonban sokkal érdekesebbnek bizonyultak: a cikkben a Call of Juarez és a F.E.A.R. segítségével is megnézték a rendszer teljesítményét: a CrossfireX módban futó kétkártyás rendszer átlagban 50%-os és 75%-os teljesítménynövekedést mutatott fel.
Nem árt azonban kihangsúlyozni, hogy az AMD CrossfireX meghajtóprogramja még jelenleg is fejlesztés alatt áll, bár a jelenlegi cikk segítségével némileg képet kaphatunk az eljárás várható teljesítményét illetően.

Az FSPLABS teljes, angol nyelvű cikke megtekinthető az alábbi hivatkozás segítségével: http://www.fpslabs.com/reviews/video/a-brief-look-at-crossfirex-scaling

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások