iPon Hírek

Radeon HD7750 alacsony profillal, 4 videó kimenettel

Dátum | 2013. 05. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A PowerColor Radeon HD 7750 Eyefinity 4 LP Edition érkezése remek hír lehet mindazok számára, akik számítógépházukba csak alacsony profilú videokártyát szerelhetnek, ám mégis szükségük van egy olyan megoldásra, amellyel négymonitoros Eyefinity rendszer is építhető.

Az új videokártya a megszokott Cape Verde GPU-t alkalmazza, amely 8 aktív CU-val rendelkezik, így 512 stream processzort és 32 textúrázót kínál. A GPU 800 MHz-es magórajelen üzemel, a 128-bites memória-adatsín végén lógó 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében pedig 4,5 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak a mérnökök. Ezek az órajelek tökéletesen megegyeznek a referencia órajelekkel, viszont fedélzeti memóriából kétszer többet kapunk, mint a referencia modellek esetében. Természetesen az Eyefinity és a DirectX 11.1 mellett AMD HD3D támogatás is jelen van a repertoárban. Az egyslotos aktív hűtéssel rendelkező újdonság videó kimenetei között négy darab mini-DisplayPort 1.2-es portot találunk, így a termék egyidejűleg akár négy monitort is képes meghajtani. A négymonitoros Eyefinity rendszerrel növelhető a produktivitás, de akár játékra is befogható az újdonság, igaz, kompromisszumokkal. A gyártó friss termékét TV falhoz, pénzügyi alkalmazásokhoz, megfigyelő rendszerekhez, illetve szállítással kapcsolatos területekhez ajánlja.

A kompakt számítógépházakba szánt PowerColor HD 7750 Eyefinity 4 LP Edition hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy a hasznos újdonság pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. uristen
2013.05.30. 06:23
Olyan Mini-ITX alaplap kéne, amire ráfér 2 db 3.0 16x PCI-E slot, persze egymás mellé közvetlenül, mert általában úgy is ilyen egy slot széles hűtővel ellátott kártyák kerülnek rá. Mellé pedig férne egy jobb minőségű hangkártya. Sőt, tudok jobbat. Olyan alacsony profilú videokártya kéne, ami jobb minőségű CREATIVE vagy ASUS hangkártya is egyben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zodiac83
2013.05.30. 10:32
Akkor már inkább olyan mini-itx alapap kéne, amire rá van integrálva egy normális hang kártya és videokártya is (vagy méginkább komoly vga apu-ba integrálva), és nem kell bővítőkkel szenvedni. Mindezt Toyotához hasonló dinamikus gyártórendszerrel, ahol te tudod magadnak összekonfigurálni, hogy milyen komponensek kerüljenek a lapra. A jövő amúgy efelé tendál (ez utóbbit leszámítva).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Hawaii urist...
2013.05.30. 12:35
Nem értem minek a hangkártyának x16-os PCI-E slot. Na meg a mini-ITX sem teszi lehetővé 2db bővítősín elhelyezését a mérete miatt. Amire te gondolsz, az régóta létező alaplapszabvány, csak nem terjedt el. Úgy hívják mini-DTX.

H61-es chipsettel már most is építhetsz az elképzelésednek megfelelő konfigot, lévén kapható hasonló felépítésű alaplap. Például:
- ASRock H61M-VG3 - (Kapható itt is)
- ECS H61H2-MV

És biztos akad még néhány...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!