iPon Hírek

Radikális változások a Nokia böngészőjében

Dátum | 2012. 04. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Nokia bejelentette hogy elkészült és mindenki számára elérhető a legfrissebb webböngészőjük. Az S40-es operációs rendszerű telefonokra szánt alkalmazás rengeteg újítással karöltve debütált. A legtöbb fejlesztési ponton az egyik legjobb mobil böngészőt, az Opera Minit vették alapul a finnek.


A Nokia Browser a 2.0-s verziószámmal érkezik, ezzel jelezve, hogy bizony komoly változások történtek. A legszembetűnőbb a modernebb kezelőfelület, melyet úgy alakítottak ki, hogy érintésekkel is egyszerű legyen a navigálása, sokszínűségében pedig az Asha termékvonal fiatalosságát idézi. Kevésbé ugyan, de még mindig látványos változás a megosztási rendszer, és sokat kellett rá várni, de végre belekerült a közösségi hálózatok támogatása is a böngészőbe. Ezentúl ha egy érdekes oldalra tévedünk, bárkivel megoszthatjuk azt a Twitteren, a Facebookon, vagy a felénk kevésbé ismert távol-keleti Sina Weibon és a RenRenen is. Az igazi ördög azonban a háttérben lakozik. A Nokia Browser ettől kezdve hasonló eljárással kezeli majd a weboldalakat, mint az Opera Mini. A svédekéhez hasonló proxyalapú rendszerrel tömöríti majd be, és küldi tovább a készülékünkre az oldalakat, ezzel az adatforgalmat akár 90 százalékkal is csökkentve; a betöltési idő pedig akár a harmadára is redukálódhat. Végül változás érte még a letöltéskezelőt is, mostantól a háttérben történik a különböző fájlok mentése, és akár meg is szakítható a folyamat úgy, hogy később onnan folytathatjuk tovább, ahol megállítottuk korábban.

Az összes S40-es készülék ezentúl ilyennel kerül majd kereskedelmi forgalomba. Akiknek már jeleneleg is ilyen telefonjuk van, azok innen letölthetik, viszont ha nem türelmetlenek, akkor meg lehet várni az OTA frissítést is. Természetesen a teljes Asha termékvonal sem kivétel a fentiek alól, így ezek számára is minden további nélkül elérhető az újdonság. A 87 nyelvet beszélő alkalmazásból persze a magyar lokalizáció sem hiányzik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. 5hR3kY
2012.04.25. 10:12
2012-ben belerakták a közösségi oldalak támogatását a böngészőbe. Gratulálok Nokia!
Úgy csődbe fog menni ez a vállalat pár éven belül mint állat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CyberPunk6...
2012.04.25. 10:16
5hR3kY - nyilatkozol olyanról amiről fogalmad sincs, eddig is benne volt ez egy másfajta támogatás.
Amúgy pont, hogy eddig fb megjelenítésében hazaverte az operát, remélem azon nem változtattak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DemonDani
2012.04.25. 11:29
CyberPunk666
Sebességben többek szerint már lassabb, így maradna a szép facebook persze csak viccelek, jó hogy lassabb mint az opera aki ezer éve ezzel machinál, de már ez a sebesség is teljesen jo a nokiától
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. 5hR3kY
2012.04.25. 13:01
CyberPunk666: Tudom hogy ez másfajta támogatás. A Facebook már gondolom ezer éve hegesztett saját klienst symbian-ra. Én az innovációt dicsérem hogy milyen újításokat és technológiákat tudtak beletenni. Csupa olyat ami már más böngészőben létezik ezer éve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CyberPunk6... Demon...
2012.04.25. 18:49
nem sebességben veri haza, hanem minden mobil böngészőben másképp jelenik meg az fb, és ebben a symbian kivételesen a legjobb.

volt szerencsém több fb apphoz több platformon, volt szerencsém megjeleníteni több mobilböngészőben, láttam mit művelnek amikor ki akarok lépni a mobil megjelenítésből.. Ebben volt a legjobb. Az, hogy nekem 1.2 sec vagy 1.8sec alatt jön ki, totál mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2012.04.25. 21:17
Hát én symbian-os telón a böngészőben két oldalt próbáltam megnyitni egymás után de a másodiknál már kinyögte hogy nincs elég memória, zárjak be néhány alkalmazást, és kifagyott az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6... 5hR3k...
2012.04.25. 23:44
az a készülék hibája, ha kevés a memória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY
2012.04.26. 00:15
Ez egy C5-03 volt, és majdnem zsír új. A navigációjára kellett lehúznom hangokat. Gondoltam hogy akkor már megnyomkodom egy kicsit, és jött a meghullás. Nem igazán csalódtam benne, mivel ilyen memória megtelt meghullásokat a gyári Nokia böngészővel már tapasztaltam régebben az E61, és az N73 alatt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... 5hR3k...
2012.04.26. 00:35
operával is csinálja. nem a belső böngésző privilégiuma...

tényleg szar a symbian egy percig nem vitatom, de pontosan a böngészője az ami kurvajó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY
2012.04.26. 09:20
Pontosítok: Jó lenne a böngészője ha a rendszere nem hullana meg folyamatosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!