iPon Hírek

Rage megjelenési dátum és gameplay

Dátum | 2010. 08. 16.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A legfrissebb gamer generációnak talán nem mondd annyira sokat az id Software neve, de nagy valószínűséggel az fps kedvelő réteg 2011. szeptember 15-ét bevési majd az emlékezetébe, a cég nevével együtt. A poszt-apokaliptikus shooter szeptember 13-án landol a boltok polcain Észak-Amerikában és 15-én jelenik meg Európában.


A bejelentést megelőzően tartottak egy látványos gameplay demonstrációt a játékból mindhárom célplatformon (vagyis most már négyen ha az iPhone-t is számoljuk). A QuakeCon-on 3 hatalmas kivetítőn futott egyszerre a játék PC-n, PS3-on és Xbox 360-on. A játék mindhárom képen fantasztikusan nézett ki (persze a PC-n szebb volt egy kicsit, mint konzolos testvérkéin) és fixen produkálta a 60 fps-t. A különbség a töltési időkben ütközött csak ki igazán. Az Xbox 360-as és PS3-as változatok 20, illetve 40 másodperccel tovább várakoztattak magukra. A 360-on egyszer crashelt is a játék, de erre viccelődve annyit mondtak, "ha kész lenne, már kiadtuk volna".

A bemutatón egyébként most a shooter részekre koncentráltak. Mint tudjátok, a játékban lesznek autós részek és lesz egy versenypálya is. Sok rajongó félt, hogy ez majd elnyomja a Rage lényegét (a lövöldözést), de erről szó sincs. Az első nagyvárosban lehet majd szerelgetni, fejlesztgetni, javítani, ott a versenypálya, de ez nem egy Borderlands, a Capital Wastelandre nem vezetnek utak, a környezett sokkal vadregényesebb. A világ nyílt, de a játék sokkal irányítottabb.


Igaz mostanában a Bethesda felé a világvége van a középpontban, a Rage más lesz, mint a többi hasonló témájú mű a kiadótól. Lesz benne szerepjátékos beütés, de nem úgy, mint a Fallout 3-ban. Találhatunk majd alaprajzokat és építgethetünk mini kilövő tornyokat, de nem lépkedünk szinteket. Nem hasonlít majd a Brinkre sem, mert az igaz FPS, de inkább kompetitív és kooperatív multira kihegyezve. A Rage arról szól, hogy halomra gyilkoljunk mindent ami szembe jön.

A stúdióra nem jellemző, hogy ilyen pontos dátumokkal szórnak meg minket, főleg ilyen távlatból, hisz a Rage több mint egy év múlva jön csak. "Semmiképp sem akarjuk siettetni a játék megjelenését. Erre az időpontra készen leszünk." Korábban mikor azt mondogatták csak, hogy "Majd amikor kész lesz", az egyszerűen azért volt, mert még fogalmuk sem volt, hogy nagyjából mikorra lesznek meg. "A lehető legnagyobb és legkirályabb launch partit rendezzük majd meg a játéknak." Úgy legyen.

Az Eurogamer a QuakeCon alkalmával számos interjút készített az id fejeseivel (Hollenshead, Hooper, Willits), a leszűrt tapasztalatokat pedig egy előzetesbe gyúrták össze, ott láthatjátok a címben ígért gameplay videó nagyobb felbontású változatát is. (A youtube-ra felrakott változat alant látható.)

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. XtreemX
2010.08.16. 13:29
kicsit sokára.. addigra ez a graf már nem biztos annyira ütős lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. axe
2010.08.16. 14:08
Szerintem egyáltalán nem a grafika a lényeg, én a Return To Castle-t tartom még mindig ez egyik legjobb játéknak, mégis olyan grafikája hogy egy mai játék low-ra állítva lazán veri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Cliph
2010.08.16. 15:04
Rossz volt nézni ezeket a suta konzolos mozdulatokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. -Melkor-
2010.08.16. 15:10
Grafikával lehet megint úgy járnak, mint annak idején a Doom 3al. Mindenki azt várta, hogy az majd mekkorát fog ütni, aztán kijött előtte a Far Cry és brutális grafikája volt. Így utána a Doomon már nem lehetett akkorákat ámuldnozni. Most lehet ez fog lejátszódni Rage-Crysis 2 párosításban, ami ugye újabb id vs Crytek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hmisi
2010.08.16. 15:20
Inkább legyen picit rondább a rage, mint crysis2, de legyen izgalmasabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. diddeee
2010.08.16. 15:29
Sziasztok!

Jaja hmisi, osztom a gondolatot... Sőt, a Rage lehet, hogy még a halandók gépein is el-el fog szaladgálni?!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hmisi
2010.08.16. 20:11
Nekem tetszik a vidi, csak lehetne jobb minőségű 360nál. Így nem tol felmérni a grafot. Jók fegyok meg az ellenségek, csak jöhetne többféle is, nem mindig ugyanaz az 1.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibi27
2010.08.16. 20:25
hová huzzák már ezt a sz@rt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lackoo1111
2010.08.17. 22:15
Már megint ez a kib..ott Crysis 2 - höz való hasonlítgatás? Én speciel teszek a grafikára,nálam a történet a lényeg. És ez legalább kapható lesz Linuxra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!