iPon Hírek

Rage regény készül

Dátum | 2011. 03. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az id Software régóta érlelődő új FPS játékának világa figyelemre méltó. A divatból soha ki nem menő apokalipszis rengeteg író fantáziáját képes felpiszkálni, így van ez Matt Costelloval is, aki segített megírni a játék sztoriját. Az általa írt könyv augusztus 30-án jelenik meg, remélhetőleg lesz belőle magyar fordítás is.

A regény mélyebben elmerül majd a világégés "háttérsztorijában", így többet is megtudhatunk arról, hogy mi váltotta ki. Ez egyébként nem minden, korábban már bejelentettek egy három részes képregény sorozatot is, szóval mire kijön a játék, kellően ráhangolódhattok a témára.

Elsőként a képregény jön, melynek eseményei közvetlenül a játék előtt játszódnak. Ez lesz júniusban, ezt követi augusztusban a regény, majd szeptember 15-én maga a várva várt shooter.

A kidolgozott sztori és profi körítés fontos, de a Rage legnagyobb attrakciója az új motor lesz, az id Tech 5, aminek a bemutatkozása nagyon sokat késett, de mi így is kíváncsian várjuk, és valószínűleg nem csak mi vagyunk így ezzel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. neofery
2011.03.29. 21:36
Szerintem semmivel sem szebb mint a crysis 2.Sőt.Viszont ha a történet betömi a réseket akkor nem lesz rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tasiii
2011.03.29. 21:44
Így videó alapján még az idtech4-es motorhoz képest sem látok változást.
De ez lényegtelen ha tényleg ennyire jól átgondolt sztorija lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. thspo
2011.03.29. 21:45
hát, eszembe sincs bírálni a crysis 2-t mert egy nagyon szép és még jól kidolgozott történettel is bíró viszonylag hosszú játék lett és nekem is nagyon tetszik, de ezen a Rage-n az id legalább 2x annyi ideje dolgozik - hatalmas erőfeszítéssel - mint amennyit a crytek a crysis 2-re fordított és azt se felejtsük, hogy Carmack legenda az FPS-k történetében, aki nem hiszem, hogy megelégszik majd 2011 második legjobb fps címével
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. neofery
2011.03.29. 22:06
Legenda ide vagy oda ha sokáig szarakodnak valamivel akkor elavult lesz és a video alapján sajna a karakterek elég gázok már.Megjelenés előtt elavult a grafika.OpenGl gondolom.De ha jó lesz a sztori akkor nagyon nagy game lesz.Meg az elavult motor hozza magával a nem túl nagy gépigényt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gebana
2011.03.29. 22:32
grafika mint játékmeghatározó tényező. nemtudom, nekem dx9 óta szinte minden játék tetszik grafikailag, adx10re mg szava se leht az embernek. nekem még a red faction 2 is tetszett annakidején. hol van az ehhez kélpest?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kiskoller
2011.03.29. 22:39
Úgy sejtem lesz natív Linux verzió, ergo sokat fogom tolni ezt a játékot is. Bár tréler alapján nem jön be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. thspo
2011.03.30. 08:06
nem tudom, a tech 5-t megjelenés előtt fél évvel elavultnak nevezni vajmi elhamarkodott, bár más fórumokon a crysis 2-t is fikázzák a grafikája miatt, ami számomra érthetetlen... Mindegy is, nekem ez a poszt apokaliptikus "autó" verseny + horror fps téma már hangzásában is nagyon bejön, ezért várom nagyon a játékot. Lesz még idén elég sok jónak ígérkező FPS, de azért a Rage magasan kiemelkedik közülük, de a crysis 2-vel tényleg nehéz lesz felvenni a versenyt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hurkaur neofe...
2011.03.30. 14:04
"Megjelenés előtt elavult a grafika.OpenGl gondolom" Au, azért ezt így leszűrni, hogy opengl egyenlő a gyenge grafikával, azért erős. Példa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ájPon
2011.03.31. 01:01
Igen ez az OpenGL beszólás kicsit engem is meglepett

@thspo
Igen, Carmack tényleg egy igazi zseni, de csak a motoron dolgozik. Semmit nem tesz a történethez, design-hoz vagy ilyesmi. Régen még azt mondta, hogy egy komoly történet teljesen felesleges és csak az akció rovására megy és összezavarja a játékosokat (így született a Quake 1).

Még azt is mondta kicsit poénkodva azt hiszem a legutóbbi QuakeCon keynote-jában, mikor a Rage-ről beszélt, hogy nem tetszik neki, ahogy a grafikusok használják a sok post-process effektet. Olyan szépen kidolgozza, hogy elfogadható fix fps mellett rajzolja ki a poligonokat és a szép élsimitásokat a motor, erre azok a fránya grafikusok szétmaszatolják a sok gondosan kiszámolt pixelt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csigabigaf
2011.03.31. 22:02
Bezzeg az én időmben a történet a játékból jött.

Szeretem amikor ennyire biztosak a görény fejlesztők abban hogy amit kiadnak az világsiker lesz. Remélem bukik már csak azért is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!