iPon Hírek

Rage: Steamworks és brit gyűjtői változat

Dátum | 2011. 08. 15.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Rage PC verziója használni fogja a Valve féle Steamworks-öt, tudhattuk meg a Bethesda Twitteréről. A játék így kihasznál majd minden lehetséges extrát, amit csak a Valve rendszere nyújthat, az azonosítástól, a peer-to-peer multiplayeren át, a hanggal való kommunikációig. Ebben benne van a matchmaking, a Steam közösségek, barátlista, statisztikák megosztása és achievementek is.

Hátrány - legalábbis a konkurens megosztó rendszereknek mindenképp -, hogy a játék nem lesz elválasztható a Steamtől. Reméljük ebből azért nem lesz egy újabb bojkott botrány, mint amilyen a Mondern Warfare 2 esetében is volt.

Aki szereti a kézzelfogható, dobozos verziókat, annak érdekes lehet, hogy brit játékostársaink abban a kiváltságban részesülhetnek, hogy előrendelhetik a Game-től vagy a Gamestationtől az exkluzívan nekik szánt Collector's Pack-ot. Persze ha erre a csomagra vágytok, titeket sem tart vissza semmi attól, hogy kintről szerezzétek be a játékot.

A pakkban két Dark Horse képregény kap helyt, mely a játékot megelőző eseményekbe ad egy kis betekintőt. Ezen kívül lesz egy 'Így készült' DVD és az Anarchy kiadás teljes digitális tartalma. Az Anarchy Editionnel jár egy dupla csöves puska, Fists of Rage fegyverek, Crimson Elite Páncél és egy Rat Rod Buggy.

A Game nem írja, hogy ez a kiadás feláras lenne.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. ByrDer
2011.08.15. 14:43
Ehh.. azzal semmi gond ha egy játék kijön steamre is (sőt), de azért azt nem szeretem ha teljesen megfosztanak a választás lehetőségétől.

(Meg mellékesen a steam megölte a használt játékpiacot a PC-n)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. XtreemX
2011.08.15. 15:08
Továbbra sem érdekel engem a digitális dolog. Én csak olyanért fizetek amit a kezemben tudok tartani,tehát fizikailag megfogható. Az egyetlen kérdés ami bennem van,hogy vajon 2 vagy 3 (vagy akár 4) DVD-n jön ki,illetve lesz-e BD-es verzió. Utóbbit persze kétlem,de majd kiderül. Már ideje lenne áttérni lassan BD lemezekre,legalábbis egy alternatív verzió lehetne abból is,aki akar vesz DVD-t aki meg rendelkezik BD combo-val vagy íróval az BD-s változatot vásárolja meg. Persze az anyagköltség ennek még útjában áll..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. forelle
2011.08.15. 16:35
Most akkor mi van ? Ki sem jön ez lemezen boltokba? Csak steamen lesz digitalisan ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. lackoo1111
2011.08.15. 16:40
Steamworks . Akkor ez is felkerül a "passzolom" listámra .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mataczadri...
2011.08.15. 17:26
Csak jelennyen már meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. -Melkor- Xtree...
2011.08.15. 17:31
A DVD-k alternatívája az online forgalmazás. Blu ray egyszerűen nagyon kevés helyen található meg és a manapság fillérekért kapható winchesterek mellett szánalmas tárhelyet is nyújt. Plusz tárolni kell őket, helyet foglalnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. XtreemX
2011.08.15. 18:02
Melkor:
Ez a lényeg,én szeretem tárolni őket. Nem egy vinyót szeretnék cipelni magammal. Az okés hogy jó rá pakolni,meg tárolni adatokat,de nem mindenkinek van internet elérése,főleg nem olyan sebességű hogy 15-20 gigás játékokat tudjon lekapni. Az a gond hogy nem gondolnak azokra akik kisebb városokban/falukban laknak. Én pl sose állnék neki a 3.5 mbites netemmel 20 gigát letöltögetni. És errefelé 10mbites a leggyorsabb net,mindez úgy hogy az valami 15 ezer foriont havonta,amiért már pesten 120mbites van,sőt az csak 7900 forint.. ennyit róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nalaszi
2011.08.15. 18:49
Már bocsánat, de mi a rossebnyavajáról beszéltek tulajdonképpen??!! Senkinek sincs közületek még semmilyen Steam -es játéka sem?! Ezeket UGYANÚGY meg lehet venni normális dobozos verzióban csak miután felinstalláltad nem megy a játék a Steam nélkül. Én sem vagyok oda a VALVE rendszeréért, de multiplayer játékoknál előnyei is vannak, de senkit nem gátolnak meg abban, hogy megvegye a DVD verziót, dobozostól, kézikönyvestől Stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. lackoo1111
2011.08.15. 21:25
Remélem ennek a hibajavításához is le kell majd tölteni újra az egész játékot a Steamről ( lásd The Witcher 2 ) .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lackoo1111
2011.08.15. 21:54
Bocsánat a dupláért ,de

A játék így kihasznál majd minden lehetséges extrát, amit csak a Valve rendszere nyújthat, az azonosítástól, a peer-to-peer multiplayeren át, a hanggal való kommunikációig. Ebben benne van a matchmaking, a Steam közösségek, barátlista, statisztikák megosztása és achievementek is.

Ha jól tudom a játék csak egyjátékos módot tartalmaz .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nalaszi lacko...
2011.08.16. 10:03
Nem tudod teljesen jól! Lesz multiplayer csak nem First Person Shooter stílusú. Multiban valamiféle erőszakos roncsderbit lehet majd játszani a játékban szereplő járgányokkal, egymást leelőzve, kilökve, a felszerelt fegyverekkel kilőve. Amúgy ezt szinte senki sem érti. ID játék teljes értékű multiplayer FPS mód nélkül?! Na ilyen se volt még...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Blatty
2011.08.16. 11:06
Látom, írták páran a Steam hátrányaként, hogy lassú nettel a nagy játékokat letölteni nem túl barátságos. Azonban nem kell elfelejteni, hogy ha egyszer letöltötted, akkor a Steam backup funkciójával lementheted és kiírhatod lemezre a játékot és ha egyszer visszateszed, akkor már csak az update-eket fogja újra tölteni. Ja és még a backup fájlok mérete is megadható, így nem kell a DVD5/DVD9 méretekkel bajlódni...
Ha meg esetleg baj lenne a backup lemezzel (karc, vagy más olvasást gátló dolog), akkor még mindig ott van fenn a szerveren. Ellenben ha a csak dobozos verzió lemeze megy tönkre akkor...
Viszont szerintem, mint már említették és a cikk is mutatja, meg lehet majd dobozosban venni, csak a steam kapcsolat lesz kötelező és az már kis sávszélességnél sem eget rengető dolog. Akinek nincs Internet azzal sajnos nekem sincs ötletem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. nalaszi
2011.08.16. 12:02
Szerintem a Steam iránti fene nagy ellenállás leginkább annak tudható be, hogy sokan "zsigerből" tapasztalat nélkül utasítják el a rendszert. Én már jó régen használom elég sok Steam -es játékom van és inkább pozitívak a tapasztalataim igazából! Na nézzük:

Pozitívum:
VÁLASZTHATSZ a dobozos vagy csak digitális verzió között
VÁLASZTHATSZ, hogy minden játékodat egy közös account alól akarod elérni vagy mindnek készítesz sajátot. Az utóbbi esetben van némi esélyed eladni egy játékot...
Az aktiváló kód használata után azt már akár közhírré is teheted a neten mert onnantól kezdve a játékod az account -hoz kötődik.
Soha nem fogod elveszteni, tönkretenni a játékot tároló eszközt mert az a VALVE szervere...
Könnyű ismerősöket találni akik egy adott játékkal játszanak, adott országból származnak, illetve könnyen menedzselhetőek ezek a kapcsolatok.
Képernyőmentéseket készíthetsz bármely pillanatban amit a játék végén megjegyzéseiddel megosztatsz a profilodnál.
Gyors internet kapcsolattal pillanatok alatt installálhatod a játékokat nagyon kényelmesen.

Hátrányai:
Ha gond van a Steam -el nem fogsz játszani.
Ha lassú a net bármi miatt egy nagyobb játékot sokáig tart felinstallálni.
A Steam ellehetetleníti a használt játékok továbbadását és érthető, de szerintem elég etikátlan módon ezt a VALVE amúgy is próbálja tűzzel-vassal kiirtani.
Ha sok játékod egyetlen acc alatt érhető el akkor mindet "csak" egyetlen felhasználó név és jelszó védi.

De összességében több és komolyabb dolog szól a Steam mellett mint ellene. Nyugodtan menjetek majd el a kedvenc boltotokba, vegyetek egy dobozos Rage -et, telepítsétek fel DVD -ről (vagy amilyen adathordozón megjelenik...), csináljatok neki egy Steam acc -ot és játszatok. Én legalábbis így fogok tenni. Már elő is van rendelve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lackoo1111
2011.08.16. 15:07
Nekem csak az nem tetszik,hogy a kiadó rákényszeríti a vásárlót egy bizonyos online szolgáltatás részleges vagy teljes használatára, akár tetszik az illetőnek akár nem .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2011.08.18. 07:56
Én szinte mindent Steamon veszek, mivel eszem ágában sincs eladni. Pár dolog túl drága rajta, azokat megveszem boltban(Zavvi). Viszont az akcióiknak nem nagyon van párja. Az is hozzátartozik hogy eléggé hanyagul kezelek minden adathordozót, CDt, DVDt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!