iPon Hírek

Raidmax Narwhal: költséghatékony PC ház jó felszereltséggel

Dátum | 2015. 03. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Raidmax egy költséghatékony számítógépházat dobott piacra, ami a Narwhal nevet viseli. A közepes torony formátumú számítógépház SECC acélból és ABS műanyagból készült, formavilág tekintetében pedig nyomokban hasonlít a Cooler Master egyes számítógépházaira, ami nem feltétlenül baj.
A 498 milliméter magas, 245 milliméter széles és 518 milliméter mély újdonság 7,5 kilogrammot nyom a mérlegen. Előlapján nagyméretű perforált felület látható, csak úgy, mint a tetőlap hátsó szegmensében. A bal oldallapon egy domború kiszögellésen kapott helyet a plexi ablak, ami ezúttal abszolút nem nagy.
Bővítőhelyek tekintetében nem áll rosszul a Narwhal, ugyanis négy darab 5,25 hüvelykes külső, illetve hat darab 3,5 hüvelykes belső bővítőhely várja a különböző meghajtókat. A 3,5 hüvelykes bővítőhelyek két darab keretre vannak osztva, amelyekben 3-3 bővítőhely található. Az egyik hármas csoport tagjai nem csak 3,5 hüvelykes, hanem 2,5 hüvelykes meghajtókat is fogadnak, ami az SSD-k népszerűségét elnézve mindenképpen jó hír. Az ATX és microATX formátumú alaplapokat fogadó alaplaptálca megkapta a szokásos szerelőablakot, plusz az alapvető kábelmenedzsment-opciók is jelen vannak a kínálatban.
A 8 darab PCI bővítőhellyel ellátott újdonság belsejében maximum 430 milliméter hosszú videokártya fér el, ha eltávolítjuk a felső HDD bővítőkeretet, processzorhűtőből pedig maximum 165 milliméter magas példányt szerelhetünk be. A ház hátoldalán a folyadékhűtő rendszerhez tartozó külső hőleadó radiátor csövei is kivezethetőek, ebben három gumírozott furat segít.
Szellőzés terén gyárilag két darab 120 milliméteres előlapi- és egy darab 120 milliméteres hátlapi ventilátorral kell beérnünk – az előlapi példányok kék vagy fehér ledes világítást kaphatnak, választásunktól függően. A ház tetején két darab 120/140 milliméteres, a ház alján pedig egy 120 milliméteres légkeverő szállásolható el. A tetőlap alá akár hőleadó radiátor is szerelhető, ha folyadékhűtő rendszerben gondolkodunk.
Az előlapi portok ezúttal a tetőlapra kerültek, méghozzá a bekapcsoló- és reset gombokkal, illetve a visszajelző LED-ekkel együtt. A csatlakozók között a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet mellett két USB 3.0-s és két USB 2.0-s port is jelen van.
A Raidmax Narwhal rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 67 euró.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kunrichard
2015.03.12. 13:24
Nem rossz. De tehettek volna nagyobb plexi ablakot is az oldalára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Malkon
2015.03.12. 13:47
Nagyon remek házikónak néz ki viszont a porszűrőire lennék még kíváncsi. Viszont ami nekem nem jön be rajta az a 5,25 bővítőhelyek előlap rácsa, szerintem baromi ronda ezekkel a kis kioldó fülekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!