iPon Hírek

Rámászik az Apple-re a Microsoft

Dátum | 2009. 07. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Bejelentette az MS egyik rangosabb embere, Kevin Turner, hogy idén ősszel (feltehetőleg a Win7 megjelenésével összehangolva) rengeteg saját boltot fognak nyitni világszerte - a már meglévő Apple-boltok közvetlen közelében, akár rögtön mellettük is.


Külön kihangsúlyozta azonban, hogy szó sincs koppintásról - legalábbis hosszú távon semmiképp -, nekik szándékukban áll "újítani" és teljesen egyedi elképzeléseket is megvalósítani a boltjaikban.

Hogy ez pontosan mit jelent, azt nem fejtette ki, ám egy kollégája, David Porter, korábban utalt már arra, hogy konkrét eladás helyett ezekben a "boltokban" a hangsúly inkább a legújabb MS-technológiák bemutatásán, szemléltetésén lenne.

Ennek a megközelítésnek valóban van újdonság-értéke, és illeszkedik az MS eddigi reklám-stratégiájához is, ahol szintén folyamatosan összemérték magukat az Apple-lel - és természetesen mindig ők is bizonyultak jobbnak, főleg ár tekintetében. A boltok segítségével a vásárlók így már maguk is elvégezhetik az összehasonlítást élőben, helyben.

Végül, a reklámok kapcsán Kevin túláradó örömmel osztotta meg a nyilvánossággal azt a tényt is, hogy nemrégiben felhívták őt az Apple jogi részlegéből, és felkérték, hogy ugyan állítsák már le a "Laptop Hunters" reklámsorozatukat, mivel az Apple már csökkentette az árait. Természetesen nagyon örült ennek a vereség-beismerésnek (először nem is akarta elhinni, viccre gyanakodott), de a reklámokat nem állítják le egyelőre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. YuGabe
2009.07.16. 14:55
VISSZA A HIRHEZ

"folyamatosan összemérték magukat az Apple-lel - és természetesen mindig ők is bizonyultak jobbnak"

Ez teljesen kétértelmű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. prohlep
2009.07.16. 15:39
Az viszont egyértelmű, hogy míg az Apple-lel össze merik mérni magukat, addig ugyanerre a linux-al szemben nem képesek elszánni magukat.

Megértem, mert az érték, az ár és pláne az érték/ár aránya, ha ez utóbbi egyáltalán értelmezhető is a linux-nál, hát ezek igen meggyőzőek a linux esetén.

Microsoft tábort gyakorlatilag csak a függőségbe döntöttség, és azon belül is leginkább a Microsoft-only szoftverekkel zsarolás tartja össze.

Csak egy apró példa: sajnos néha muszály másokon segítve Windows-os gépre ülnöm. AZ EGYSZERŰEN KATASZTRÓFA, HOGY MILYEN MACERÁSAN MŰKÖDIK WINDOWS-BAN A CUT&PASTE A TOTÁL TRIVIÁLIS UNIX-OS CUT&PASTE-HEZ KÉPEST. Nagyon zavar, mert míg Unix-szerű rendszerekben csak úgy vasvillával hajigálom ide-oda a dolgokat egérrel, addig Windows-ban még a gyorsított verzióban is állandóan Ctrl-C és Ctrl-V gomokat kell az egerezés közben nyomogatnom.

Apróságon múlik a kényelmebeli külömbség, de a Windows nem képes meglépni azt az inyuri-minyuri apróságot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. KBB
2009.07.16. 16:22
prohlep: Rengeteg ilyen klissét lehetne itt összehordani mindkét oldalról, de felelsleges. Azért a Machintos-al mérik össze magukat, mert az a konkurencia amerikában. A linux meg labdába se rúg, minek foglalkozzanak vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. leviske
2009.07.16. 19:48
És milyen hamar elfognak költözni az Apple boltok mellől, ha az emberek sorra arra a következtetésre fognak jutni, hogy a MacOSX jobb. :rolleyes: Főként miután az Apple eddig többször ékes bizonyítékát adta, hogy tudnak hirtelen, új és hasznos ötletekkel előállni, míg ez a Microsoft copy gárdájára nem annyira jellemző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. adam0205
2009.07.17. 12:33
prohelp Nevetséges vagy! Egyrészt megszokás kérdése kinek mi áll kézre meg attól függ melyik OS-t használja az ember nap, mint nap, másrészt mindenhol csak okoskodó Windows fikázó Linux-ost lehet látni, fordítottját még sosem láttam! Nekem is van programozó haverom ismeri alaposan mindhárom OS-t és ő valahogy mégsem Linux-os! Sok SW zseni is megmondta már szerverekre Linux-ot, otthonra Windows-t. (és itt nem csak netezésre meg webfejlesztésre kell gondolni arra persze, hogy elég a Linux)

Érdekes módon nekem kézre áll a Ctrl+A/Ctrl+C/Ctrl+V sőt még a Ctrl+H is (na mire jó ez??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. leviske
2009.07.17. 18:34
Mindenhova leírod ugyan azt, utána válaszolni nem válaszolsz, hogy mire alapozol...

Hogy miért ajánlják a Windows Linux ellenében otthonra? Mert egyszerűbb VOLT. Az Ubuntu rohamosan fejlődik és egyre felhasználóbarátabb. A megszokások lerázásával már most felhasználóbarátabb és hülye biztosabb, mint az XP valaha is... A Vista és a Seven EGY nagyon jó operációs rendszer, nem vitás, de aki az XP-hez szokott, az semmivel sem szokja meg őket hamarabb, mint egy Ubuntut. És kp a régebbi, XP-n megszokott programjait olyan biztosan futtathatja rajtuk, mint Ubuntun, Wine alatt.

A szoftverfejlesztő haverod meg jó eséllyel két dolog miatt részesítheti előnyben a Windowst:
1: az egyetemeken a Windowst részesítik előnyben, hála a Microsoft és a Magyar Állam örök barátságának.
2. a Linuxnak jelenleg marginális az elterjedtsége, így, ha kereskedelmi szoftvert akar rá fejleszteni, akkor érdemes számolnia az ugyancsak marginális bevétellel.

Tudom, hogy erre sem fogsz válaszolni, nem azért jársz ide, hogy ellenérveket is elolvass ugye... de nem fikázom a Windows-t. Csak meguntam, hogy mások ingyen megkapják azt, amiért én fizetek, utána pedig az ügyfélszolgálat magas ívből tojik a fejemre, ha valami bajom van -tegyük fel- az aktiválással.

Tehát összegezve: Nevetséges... Néha magadba nézhetnél, mielőtt az összes Microsoft/Linux/Apple/Google témájú topicba behányod ugyan azt az általánosítást, hogy a "Linux/Unix guruk"nevetségesek és a szegény Windows-t meg mindenki csak báncsa', miközben mindenki azt használja. (Megjegyzem, esetek jó 70%-ban kételkedem benne, hogy hajlandó lett volna fizetni is azért a Windowsért, ha báncsa', hanembáncsa'...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Gekko
2009.07.18. 10:45
1. Az MS-t elvből trendi fikázni. Mert ő a legnagyobb. És érdekes, hogy ez itthon különösen divat, úgy, hogy a userek jó része nem is fizet a stuffokért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. leviske
2009.07.18. 11:55
"XP ilyet nem tesz, soha."
Az említett eset annyira gyakori és annyira jellemző az Ubuntura, hogy valójában nem is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bszoke88
2009.07.19. 14:01
málam, ha új kernel, kezdődik a szenvedés...
most is az előzőt használom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Versa
2009.12.26. 18:34

Én amatőr Ubuntu felhasználóként a következőket tapasztaltam:
Gyakorlatilag nem találtam segítséget az apró-cseprő problémák megoldásában. Bárkit kérdeztem, ismerőseimet, vagy hivatásos szakembereket, az volt a válasz, hogy ők az ubuntuhoz nem értenek, de szívesen felraknak nekem windows-t. A fórumok leírásai nekem túl technikaiak voltak, egyszerűen nem értettem. Minden amit a windows-ban megszoktam, picit máskép működött, idegesítő volt, leírás meg sehol. A gép indításakor állandóan újraindította magát a gép, mire egyszer végre belépett (nem a jelszót dobta vissza!, sokszor már az ablakot is kiadta, és akkor egyszercsak újraindult). Internet csatlakozás ikonja sokszor nem jelent meg, és egyszerűen nem tudtam hogyan varázsoljam elő, újra kellett indítanom a gépet. A nyomtatás is gondokkal teli volt, hibaüzenet nélkül leállt és következő újraindításnál mégis kinyomtatta az oldalt, stb. apró hibák, de mindig volt valami. Aki föltette az ubuntu-t a gépünkre, messze lakik, nem jött mégegyszer, neki is sok idő lenne kideríteni az okokat.
Szóval ilyen amatőr felhasználóknak én nem javasom a Linuxot/Ubuntut, csak ha közelében lakik olyan aki hajlandó neki rendszeresen segíteni, okítgatni az ilyen hibák kiküszöbölésében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!