iPon Hírek

Rambus + Kingston = többszálú DDR3 ramok

Dátum | 2009. 09. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Rambus nevét az utóbbi időben új termékekkel kapcsolatban nem igazán hallhattuk, viszont a különböző memóriagyártókkal kapcsolatos pereskedéseiről néha-néha lehetett olvasni. Most a gyártó egy friss bejelentéssel jelentkezikk: a vállalat a Kingston-nal együttműködve olyan új technológiát fejlesztett ki, amelynek köszönhetően a hagyományos DDR3 SDRAM modulok sávszélessége megnövelhető, méghozzá nem elhanyagolható mértékben.


A Threaded Memory Module névre keresztelt technológia lényege, hogy  az ipari szabványoknak megfelelő DDR3-as chipeket használ, ezekhez pedig hagyományos modul felépítés társul. A friss eljárás segítségével nagy mértékben növelhető az energiahatékonyság, ugyanis a memória modulokat több egymástól független csatornára lehet felosztani, amelyek egy közös utasítás/cím porton osztoznak. A Threaded, azaz szálakra osztott memória modulok így képesek 64 byte-os (512bites) memória adatátvitelre teljes buszkihasználás mellett, ami 50%-kal hatékonyabb energiafelhasználást tesz lehetővé, mint a jelenleg is forgalomban lévő DDR3-as modulok. Ezzel együtt a szálakra, azaz csatornákra osztott modulokban a DRAM chipek fele annyiszor aktívak, mint egy hagyományos modulban, így 20% körüli energia megtakarításra nyílik lehetőség a teljes modul esetében.

A Rambus és a Kingston még ezen a héten tart egy bemutatót a friss technológiáról, méghozzá az San Francisco-ban megrendezésre Intel Developer Forum alkalmával, akkor biztos többet is megtudunk róla.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. kgb00
2009.09.23. 12:53
VISSZA A HIRHEZ

az igen, remélem minél hamarabb kijön majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. norman81
2009.09.23. 14:11
Az lenne még csak az igazi,ha a manapság használatos ddr3 foglalatú lapokban 1 új biosal működőképes lenne!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. gedezoli
2009.09.23. 15:12
Hát szerintem új vezérlő kell majd hozzá, ami ugye manapság a prociba kerül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!