iPon Hírek

RAmos táblák WayteQ névvel és támogatással a jövőben

Dátum | 2012. 06. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A hazánkban oly népszerű, főleg szórakoztató elektronikai termékek forgalmazásával foglalkozó vállalat számára nagyon fontos együttműködési szerződés született most meg. A WayteQ a jövőben kizárólag a RAmos által fejlesztett táblagépeket fogja forgalmazni.

A RAmos Digital Technology Európában nem igazán számít ismertnek, hiszen ők főleg a kínai belpiac számára gyártanak táblagépeket. A frissen aláírt megállapodás értelmében viszont a következő WayteQ márkanév alatt forgalomba kerülő tabletek már főleg a RAmos keze munkáját dícsérik majd. Ez a megegyezés mind a két fél számára pozitív, hiszen a RAmos íly módon Európában is komoly részesedésre tehet szert, a WayteQ pedig több figyelmet tud szánni a terméktámogatásra és a rendszerfrissítésekre.


Arról is döntés született, hogy minden készülékben az Amlogic által kifejlesztett lapkakészletek lesznek jelen, de ez már kevésbé számít újdonságnak, hiszen már sok éve használ a WayteQ Amlogic SoC-okat (csak a legújabb xTAB-100is esetében tettek egy kis kitérőt a Rockchip irányába). Hamarosan fel is tűnhetnek a hazai piacon a kétmagos Amlogic SoC köré épülő xTAB-ok, mert az AML8726-MX már elérhető a fejlesztők számára. Itt két Cortex-A9 mag végzi a dolgát szintén kettő Mali-400-as társaságában. Ez annyit jelent, hogy azonos órajelek mellett pontosan kétszer izmosabb lesz az új SoC, mint a jelenleg használt AML8726-M3.

A közlemény szerint az első RAmos - WayteQ termékekre már nem is kell sokat várni, de semmi konkrétumot nem kaptunk egyelőre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!