iPon Hírek

Ráncfelvarráson esik át a HP Pavilion dm1

Dátum | 2011. 09. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A HP 11,6 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott ultrahordozható noteszgépe, a Pavilion családba tartozó dm1-es modell rendkívül nagy népszerűségnek örvend a piacon, méghozzá nem is alaptalanul. A sikeres kis noteszgépet a HP mérnökei most kezelésbe vették, ennek köszönhetően a dm1 egy picit felfrissült mind hardver, mind pedig a szoftver tekintetében. Persze nem kell aggódni, a noteszgép így is bőven 2,5 centiméter alatti vastagsággal bír, induló ára pedig továbbra is alacsonyan marad, akár AMD, akár Intel processzorral kérjük.


A ráncfelvarrott dm1-es notesz tradicionális "kőszén-fekete" fényes felülettel és a HP Soft-touch névre keresztelt ugyancsak fekete borításával egyaránt elérhető lesz. A noteszgép dizájnja több ponton is változott - például az akkumulátor és az érintőpad környékén, valamint a kijelző kávája is fénye fekete festést kapott - így összességében még vonzóbbá vált a termék, mint az előző kiadás.

Választásunktól függően kérhetjük a noteszgépet az AMD „E” sorozatú APU egységeinek valamelyikével, például akár a legfrissebb, E-450-es típusjelzéssel ellátott modellel is, de ha az Intel Huron River platformját jobban szeretjük, akkor Intel Core i3-as processzorral szerelt változatok közül is választhatunk. A 4 GB-nyi rendszermemória már alaphelyzetben is jár, sőt, a termék SSD opciót is kínál majd.


A Beats Audio hangrendszerrel ellátott  notebook ezúttal is tartalmaz TrueVision HD webkamerát, akkumulátora pedig egyetlen töltés hatására akár 11,5 órán át is képes energiával ellátni a karcsú noteszt – ez pedig bőven elegendő lehet akár egy hosszabb munkanap alkalmával is.


Szoftver tekintetében kapunk egy Launch Box névre keresztelt kis segédprogramot, amelynek segítségével csoportokba rendezhetjük alkalmazásainkat, ezután pedig könnyedén és gyorsan elérhetjük őket a Windows 7 operációs rendszer taskbarjáról.


Az AMD APU-val ellátott Pavilion dm1 induló ára 400 dollár lesz, míg az Intel processzorral szerelt modellért minimum 600 dollárt kell majd letenni az asztalra. Előbbi szeptember 21-én, míg utóbbi sajnos csak október 30-án válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. kleinguru
2011.09.09. 11:30
Ez nagyon tetszik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mainframe
2011.09.09. 11:41
(A charcoal az pont a faszén. Csak szólok.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. asimov007
2011.09.09. 11:47
Ha már ráncokat varrogattak, azt az analóg videokimenetet se ártott volna átvarrni HDMI-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lambee
2011.09.09. 12:45
asimov007:

szerintem a gép bal oldalán, az USB mellett egy HDMI figyel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Humbuk
2011.09.09. 12:54
És hol van az apple? A kijelző szemből úgy néz ki mint egy ipad PERELNIIIII

(Mielőtt belém köt valaki, ez csak amolyan szálló ige lett, hogy az apple perel mindenkit mindenért )

Amd apuval igen kapos lehet a kis masina.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2011.09.09. 13:05
Nem tudom a HP miért hagyja ki az új Pavilion szériáiból a touchpanel -t, véleményem szerint nagyon megkönnyítí a felhasználó munkáját, és jó dizájnelemként szolgált annó a régebbi Pavilionokon is, jómagam is csak ezért nem cserélem le a régi Pavilionomat, mert dögségből hagyják ki belőle az igazán jó cuccokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!