iPon Hírek

Ráncfelvarrást kapott a Nexus 4

Dátum | 2013. 04. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A fű alatt elvégzett módosításoknak köszönhetően a mobil védettebb lesz, mint a kiadás pillanatában, és talán fotózás közben is kevesebb lesz a félresikerült fénykép. A módosításokhoz a Google semmilyen kommentárt nem fűzött, és valószínűleg már nem is fognak, így be kell érnünk a száraz tényekkel miértek nélkül.

A két apróság közül talán a hátlap élein megfigyelhető a jelentősebb változtatás, hiszen ez gyakorlatilag mindig "használatban" van. Négy apró, gumírozott pöcköt alakítottak ki az üveget keretbe foglaló felületen, így a mobilunk már egyrészt nem fog folyamatosan csúszkálni, ha esetleg nem sima felületre tesszük; másrészt az üveglap sem olyan hamar karcolódik össze, hiszen nehezebben éri közvetlen behatás. Ráadásul a hangszórója is erőteljesebben tud majd kiabálni, mert az asztalra simuló sima üvegfelület a hangerőn is sokat tompított.

A másik változtatás a kamera körül történt. A jelek szerint az objektívet körülvevő lyukat leszűkítették, és dolgoztak azon is, hogy az üveg jobban elnyelje a beeső fényt. Ezeknek köszönhetően a lila köd "effekt" nehezebben jelenhet meg a fotókon. Ez akkor jelent problémát, ha egy nagyon erős fényforrás (általában a nap), éppen hogy csak belesüt az objektívbe - az iPhone 5-nél például kiemelt "szerephez" jutott ez a hiba, a Nexus 4 esetében nem nagyon voltak rá panaszok. A frissített Nexus 4 szállítását már megkezdte a gyártó, de sajnos semmilyen módon nem lehet az újat megkülönböztetni a régi variánstól, csak ha kézbe vesszük, erre pedig sok esetben már csak a vásárlás után kerül sor, így zsákbamacska az egész.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Simba
2013.04.08. 15:55
És tárhelyet hajlandóak növelni, vagy marad a vicces 16GB meg a 8?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. freyr
2013.04.08. 16:05
A dobozon nem fogják jelölni? Csak mert ha igen, kérhető bármely webshoptól, hogy az új variánst küldje, amelyik nem vállalja, attól pedig nem kell rendelni.
De őszintén szólva én az ilyen változtatásokat hatalmas kib***snak tartom. Ezek olyan dolgok, amikre korábban is gondolhattak volna, igazából egyik sem nagy dolog, de az eredeti példányt kapott embereket mégis nyugtalaníthatja, hogy van egy frissített verzió, ami bár nem sokkal, de mégiscsak jobb, ráadásul nem is kerül többe, viszont a használtkereskedelemben már jelentősen rontani fogja az első verzió értékét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. DemonDani
2013.04.08. 17:04
@freyr

"A frissített Nexus 4 szállítását már megkezdte a gyártó, de sajnos semmilyen módon nem lehet az újat megkülönböztetni a régi variánstól, csak ha kézbe vesszük, erre pedig sok esetben már csak a vásárlás után kerül sor, így zsákbamacska az egész."

Benne van, csupán végig kellene olvasni. És igen, sajnos ez ki***zás, éppen a minap vett egyet a haverom, és az övé még régi, pedig a pörgősebb svájci piacon szerezte be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. thspo
2013.04.08. 19:47
majd legközelebbi nexus-t normális gyártóra bízza a google és nem lesznek vele ilyen gondok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. HUFEUR
2013.04.08. 20:44
thspo:

ez mondjuk pont nem az miatt van, mert az LG gyártja, az, hogy folyamatos készlethiány van, na az már az LG hibája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Gerii
2013.04.08. 21:21
De nagy királyság, örülök neki a régi nexusommal meg a karcos hátlapjával
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. wolkew
2013.04.08. 21:40
két kérdés;
- nálunk kiskerben miért csak überfelárral lehet kapni a készüléket? (140k vs 115k)
- ebben az országban miért csak 1 év garancia van a készülékre? (bécsben a legprosztóbb MM-ben is 2 év garival adják az összes osztrák földmívesnek ...)

agyrém amit az LG a magyar vásárlókkal csinál ...


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Eskimo
2013.04.08. 21:41
Engem is bosszantott a dolog amikor olvastam erről, de legyintettem rá egyet és kész. A kamerával semmi baj sincs. Az elején idegesített ez az üveg hátlap, de végülis telefontokkal nem akkora gáz. Azért remélem legközelebb odafigyelnek. De szerintem ezt a Google is látta a végén, hogy bajok lehetnek a hátlappal és ezért lett hozzá BUMPER.
Apple is ugye áttért egy másfajta hátlapra az iPhone 5-nél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. skateout
2013.04.08. 21:55
Tisztára Samsung silány, elcseszett, olcsó minőség...
Tipikus tömeg cikk. (tapasztalatból beszélek, nem fanboy vagyok)
Nem értem, hogy hova sietnek a gyártók, miért nem képesek ellenőrizni mindent amit csak lehet?
MI van velük, alszanak a gyártó soron???
Na de hogy az ellenőrzésnél is, hát ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kajafun
2013.04.08. 22:46
Nekem még a hátlapja sem karcos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. djgeg
2013.04.09. 09:35
wolkew

- Mert ez mindig így volt! Szinte minden termékkel...
- Ebben az országban (mint mindenhol máshol) az LG 1 év garanciát ad! Ezek mellet ha valamilyen szolgáltató, vagy Nagy bolt mint az MM elboltolja velük a a 2 évet az az ő dolguk. Google tól hivatalosan csak 1 év gari. És az is csak az adott vásárolt országban a Google által hitelesíthető. Minden egyéb beszerési forrás esetén a beszerzési forráshoz fordulni. Azt csokolom. (ez az LG hivatalos álláspontja)

ui..: Tudtommal hivatalaosan maga az LG nem árulja még itthon. Így itthon nincs is még gari max a Teleonornál vásároltra! A külföldi MM ben vett telót itthon elgé nehéz lesz gariztatni.(lehet, hogy nem neked de az MM nek... mind 1 így is szívsz az idővel)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Eskimo
2013.04.09. 10:37
Én úgy tudom az LG vállalja a garanciát az EU-n belül vásárolt Nexusokra is. Egy másik fórumon egy illető felhívta a magyar szervízet és ezt mondták.
Persze mindez akkor derül ki, ha valaki egyszer visszaviszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.04.11. 02:46
DemonDani: Képzeld, végigolvastam. Azonban minden eszköznek van kódja (több is), aminek pontosan be kell azonosítani az eszközt (régió, verzió, gyártás helye, stb.), és legyen bármilyen kicsi is a különbség két verzió közt, különböző kódokat kell kapjanak. Ha nem, azzal biztos vagyok benne, hogy kereskedelmi jogokat sért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!