iPon Hírek

Rátért a Zöld Ösvényre a Lenovo is

Dátum | 2008. 03. 07.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Bemutatta legújabb alkotását a Lenovo, a ThinkCentre M57/M57P "Eco"-t: ez egy rendkívül kicsi asztali számítógép, amely nem csak a Lenovo gépei közül számít mindeddig a legkörnyezettudatosabbnak, de még az asztali gépek között is elsőként nyerte el a GREENGUARD minősítést (ami annyit tesz, hogy a gépet mintegy 2000 különböző káros anyag kibocsátása szempontjából is ellenőrizték és rendben találták; a GREENGUARD Környezetvédelmi Intézet ezidáig már több, mint 150 ezer terméket és anyagot hitelesített e téren) - továbbá megkapta az EPEAT Gold és az Energy Star 4.0 minősítéseket is. Érdekes adalék még az is, hogy a gép részben újrahasznosított műanyogokból készült.

Ennyit a "zöld jellegről", lássuk a tényleges hardvereket. Ilyen szempontból a ThinkCentre ugyan egyáltalán nem mondható mindent elsöprő erőgépnek, de azért szégyenkeznie sem kell túlságosan a maga választható Intel Celeron v. Core 2 Duo CPU-jával, legfeljebb 2GB DDR2 RAM-jával, integrált grafikájával és 80 v. 160 GB-os merevlemezével. Monitor szempontjából sem áll rosszul, az L220x képében ugyanis egy 22 hüvelykes, széles képernyős WUXGA felbontást mondhatnak a magukénak, ami természetesen teljes, 1080p-s videókat is minden gond nélkül megjelenít.


ThinkCentre ezen felül magáénak mondhatja a Lenovo ThinkVantage technológiáinak teljes skáláját is: egy gombnyomással intézhetjük a rendszer helyreállítását, frissítését, valamint a merevlemez kitakarítását és a problémamegoldásokat. Rendelkezik továbbá az Intel vPro technológiájával is, amelynek köszönhetően az általunk felkért szakemberek távolról is elvégezhetik rajta a rendszerkarbantartást, biztonsági patch-ek telepítését. Mindennek köszönhetően számos dícséretet is kapott már a hatékony és könnyű kezelhetősége miatt.

Végül érdekes adalék az is, hogy csendesebbé is tették az elődeihez képest - a mérések szerint mintegy 5 decibellel. A ThinkCentre-ek árai $699-től indulnak, fel egészen $821-ig és $1.021-ig
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások