iPon Hírek

Ráül a készpénzre a Magyar Telekom

Dátum | 2010. 05. 12.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A tradicionális területeken megtartotta piaci részesedését, a tv és az informatika terén pedig még javítani is tudott pozícióján a Magyar Telekom. A cég a szabad cash flowra nagy figyelmet fordít, ennek érdekében az első negyedévben a beruházásokat visszatartották, most 5 százalékkal vannak a tavalyi számok alatt e téren, az év során folytatják fejlesztéseiket - értékelte 2010 első három hónapját Kusch.

A vezérigazgató-helyettes arra számít, hogy a harmadik-negyedik negyedévben már megkezdődhet a kilábalás. A cég tartja korábban nyilvánosságra hozott 2010-es bevételi és EBIDTA-terveit, eszerint ezeken a területeken 5-7 százalékos visszaeséssel számolnak.

A társaság a célszámokat 270 forint/euró árfolyamra „lőtte be" - fogalmazott a pénzügyi szakember, aki elmondta, hogy az EBIDTA 20 százaléka a nemzetközi leányvállalataiktól származik, ezért a forint gyengülése növeli - a forintban számított - eredményeket.

A távközlési cég további hatékonysági intézkedéseket tervez, például a marketing terén, illetve bizonyos időszakokban nem toboroz munkavállalókat. A Telekom az elmúlt időszakban a magyar – főleg informatikai piacon – hajtott végre akvizíciókat, s a társaság továbbra is fenntartja közép- és hosszú távú nemzetközi akvizíciós stratégiáját is, aminek fókuszában a dél-kelet-európai piacok állnak.

Thilo Kusch azt is elmondta, hogy a Deutsche Telekom teljes körű jegyzett státusát adja fel a New York-i tőzsdén, a Magyar Telekom még nem döntötte el, hogy miként lép. Thilo Kusch lapunk érdeklődésre elmondta, hogy még néhány hónapot várni kell a döntésre, van még néhány dolog, amit tisztázni kell.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!