iPon Hírek

Ravensdale: Kickstarteren az őrült platformer

Dátum | 2013. 07. 19.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A május végi bejelentés óta csend volt a Black Forest Games háza táján, most viszont végre elérkezettnek látták az időt, hogy elindítsák a Kickstarter kampányt. Amint azt már korábban megírtuk a Ravensdale egy 1-4 fővel játszható oldalra scrollozós lövöldözős platformer lesz. A fejlesztőcsapat már bejáratott, hiszen hátuk mögött van egy sikeres kampány, aminek eredményéhez nekünk is volt szerencsénk. Nem másról, mint a Giana Sisters: Twisted Dreamsről beszélünk. A Ravensdale egy rajzfilmes-metálos "garázs fantasy" világba kalauzol minket, vagyis olyan középkori környezetbe, ahol mindent olaj és fogaskerekek hajtanak. Vannak itt Kazánorkok (Furnace Orcs), Nitró goblinok és Dugattyúlovagok (Piston Knights), őrültségért nem kell a szomszédba menni. A játéknak lesz egyedül játszható módja, de a hangsúly itt a kooperáció és a csapatmunkán van. Fontos lesz a helyezkedés, az Arc Connector segítségével például kilőhetitek magatokat egy másik játékos irányába. A Ravensdale jövő májusban jön ki PC-re, a korai támogatók már 15 dollárért megkapják a játékot. A 35 dolláros tierben már jár az Extremo nevű metálbanda játékhoz készült lemeze is, míg az 50 dollárosoknak már korai béta hozzáféréssel is kibővítik a csomagot. A Black Forest egyelőre csak PC-ben gondolkodik, de a kibővített célok között nem zárják ki a konzolos változatokat sem, ahogy a Giana Sistersnél sem tették. A cél fél millió dollár, eddig 27 ezer gyűlt össze és még 28 nap hátra van.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. morgyi
2013.07.19. 16:43
A Ravensdale egy rajzfilmes-metálos "garázs fantasy" világba kalauzol minket, vagyis olyan középkori környezetbe, ahol mindent olaj és fogaskerekek hajtanak.

Talán Steampunk vagy esetleg gaslamp fantasy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2013.07.19. 18:29
A garázs fantasy nem véletlenül van idézőjelbe, a készítők szavaival éltem! Persze lehet vitatkozni, hogy melyik matrica illik rá a leginkább, de ha az ember megnézi a képeket és a trailert, utána úgyis képben lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!