iPon Hírek

Razer játékvezérlő iPhone mellé

Dátum | 2014. 06. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Razer az egyik legnevesebb vállalat azok között, amik napjainkban játékosoknak gyártott kiegészítőkkel (vagy éppen komplett gépekkel) foglalkoznak. Ahogy mindenki más, mostanra ők is felismerték, hogy a személyi számítógépek mellett manapság mobilon is rengetegen játszanak, és ennek okán készülhetett el a Junglecat néven érkező termék is.
Az okostelefonokhoz csatlakoztatható kontrollereknek már egészen népes tábora van, a Junglecatnek viszont van egy nagyon jó ütőkártyája a legtöbb konkurensével szemben, ami a felépítéséből fakad. Ezt nem kell minden alkalommal eltávolítani, miután a tulajdonosa befejezte a játékot, ugyanis szétcsúsztatós mechanikát kapott, így a mobil a csatlakoztatást követően hasonló testet ölt, mint amilyenben anno a Sony Xperia Play volt. Egy egyszerű mozdulatot követően azonnal kezdődhet a „móka” bármerre is járjon éppen a felhasználó, a végén pedig egy pillanat alatt biztonságosan eltehető a konfiguráció. Egyébként nem sok extra billentyűvel szolgál a vezérlő, de így is a legtöbb igénynek meg fog felelni. Előre került egy szünet gomb, egy négyirányú D-Pad, valamint az A-B-X-Y billentyűk kvartettje, a felső sarkokban pedig vállgombok fogadják a lelkes játékosokat.
A kontrollerbe csomagolás egyébként felvethet néhány problémás kérdést is; ilyen például, hogy a kezelőszervek, a különböző csatlakozók és a hangszórók takarásban lennének, de ezt kiküszöbölték a Razer mérnökei annyival, hogy a gomboknak szabadon hagyták a helyét, a hangkeltőket a kontroller előlapjára irányították át alulról, a csatlakozók pedig kivezetéseket kaptak. A másik gond a strapabíróság lehetne, de a mérnökök ezt is megoldották. Kellően ellenálló és minőségi anyaghasználat jellemzi a Junglecatet (fém felületek is akadnak), így legalább annyira bírja majd a gyűrődést, mint maga a telefon, és ha hihetünk a Razernek, a mechanikája is különösen tartós lesz, nem kell a sok használatból eredő kopástól, fellazulástól tartani.
A Junglecat teljes iOS 7 kompatibilitást ígér, így minden játéknál használhatóak lesznek az extra gombok. A kiegészítő nagyon pontosan passzol a mobilra, így megvan az a negatívuma, hogy mindössze két modellel, az iPhone 5-tel és az 5S-sel lehet majd kihasználni a benne rejlő lehetőséget. Hiába tavalyi modell például az iPhone 5C is, a színes, polikarbonát háza miatt más alakot öltött, mint az említettek, így nem lehet majd használni hozzá a Razer új játékvezérlőjével. A tervezés során arról sem feledkeztek meg, hogy a színvilág okán ne mutasson furcsán a készülékegyüttes, így a telefonhoz igazodva nemcsak fekete, hanem fehér árnyalatban is megvásárolható lesz a Junglecat. A kecses iPhone 123,8 x 58,6 x 7,6 mm-es térfogata a Razer kontrollerével együtt már 150 x 65 x 18 milliméteresre növekszik.
A Razer Junglecat szállítása négy-hat héten belül veheti kezdetét, amennyiben minden a terv szerint alakul. A játékvezérlő ára kereken 100 dollár lesz, az európai boltok polcaira pedig 100 eurós árcédula kíséretében kerülhet fel. Ez az összeg hasonló ahhoz, amennyiért a versenytársak kínálják a saját megoldásaikat, és mivel ez egy elég átgondolt termék lett, bizakodó lehet a Razer.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Imo
2014.06.06. 11:14
nagyon jól nézni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Korb_Zolta...
2014.06.06. 11:30
Szerintem is. Bár ha meg plussz aksiként is tudna szolgálni akkor szinte tökéletes lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Korb_...
2014.06.06. 11:46
Ezzel értek egyet.

Kár, hogy nem tudtak legalább egy kicsi akkut belepréselni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!