iPon Hírek

Razer Project Christine: a PC építés jövője a Razer szerint

Dátum | 2014. 01. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Project Chrittine koncepcióval a Razer azt szeretné elérni, hogy a PC egyszerűen bővíthető, nagy teljesítményű és csendes lehessen. Fussunk is át rajta, hogy mit értenek ez alatt!
A vállalat szerint az asztali számítógépek piacán az átlagfelhasználók nem igazán tudtak érvényesülni az elmúlt több, mint 30 évben, ugyanis a PC építés számukra bonyolult feladatnak tűnt: tudni kell, mi hova való, mit hogyan kell összeszerelni és csatlakoztatni, illetve mi működik mivel. A Project Christine jelentősen javítja az átlagfelhasználók helyzetét, ugyanis moduláris felépítésének köszönhetően könnyedén szerelhető és könnyedén bővíthető, csak a megfelelő dobozokat kell beszerezni, amelyekben videokártya, HDD vagy éppen SSD lapulhat, de emellett a tápegység és a processzor is moduláris kivitelben érkezik. A Razer szerint a rendszer képes lépést tartani az PC ipar fejlődésével, így idővel könnyedén bővíthető, ha szükséges.
A rendszer mellőzi a kábeleket, így a végeredmény egy letisztult, igényes PC, ami bár elég szokatlanul néz ki, egész jól néz ki.
A moduláris újdonságban lapuló alkatrészek aktív folyadékhűtéssel és zajszigeteléssel érkeznek, a kiváló hűtés jóvoltából pedig még némi gyári tuningon is átesnek (CPU, GPU), így végeredményként egy csendesen üzemelő, nagyteljesítményű gamer PC jöhet létre.
A Razer újdonsága akár Quad SLI alapú PC építésére is alkalmas, adattárolókból pedig többet is fogad, amelyek akár RAID módban is üzemeltethetőek. A Project Christine tartalmaz egy LED-es érintőkijelzőt, ami a rendszer állapotáról tájékoztatja a felhasználót, sőt, különböző beállítások elvégzésére is módot ad. Az újdonság szinte bármilyen operációs rendszert képes futtatni, így ennek kiválasztása a majdani tulajdonos feladata.
A Razer egyelőre nem árulta el, hogy a Project Christine mikor nyeri el végleges formáját, illetve mikor kerül a boltok polcaira, valamint az is rejtély, hogy az ötletes felépítéssel rendelkező újdonságért cserébe milyen szélesre kell majd nyitni a pénztárcánkat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. partxxx
2014.01.08. 10:28
brutálisan jó ötlet, főleg a teljes aktív folyadékhűtés

teljesítmény/ár arány érdes lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Novoszaki
2014.01.08. 10:30
Ahogy a razert ismerem nem lesz olcsó mulatság, ha egyszer kész lesz... Inkább az apple árcímkéire fog hasonlítani a ketyere
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. DI3S3L
2014.01.08. 10:30
Véleményem szubjektív ugyan, de szerintem ritka gusztustalanul néz ki... mellesleg nem tudom hogy más hogy van vele de szerintem egy mai PC-t gyerekjáték összerakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Novoszaki
2014.01.08. 10:43
Szerintem egy effajta változtatás jót tenne a piacnak. Sok ember számára, számomra is lehet, hogy gyerekjáték egy mai gépet összeszerelni, de sokan még használni is alig tudják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Supra
2014.01.08. 10:45
Jah, király, csak szerintem is agyrém drága lesz, amíg nem lesz belőle iparági szabvány - márpedig az még jó esetben is odébb van...

Gyanítom ez is olyan lesz, mint a verdáknál a tanulmány autók: "tudnánk ilyet is"

De amúgy lesz ezzel probléma, nem hinném, hogy pl. a PCI-x szeretne 20-30 centi távolságból működni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. sosnuts
2014.01.08. 11:39
Elég vegyes érzelmeim vannak ezzel kapcsolatban. Egyrészt egy erős és halk, moduláris folyadékhűtéses gépnek persze örülök, ugyan akkor nem véletlen, hogy ez a trend nem figyelhető meg mondjuk az autóiparban. Aki akarja fejleszteni, "bütykölni" az szépen tanulja meg hogyan is kell, aki pedig erre nem veszi a fáradtságot jobb ha nem is nyúl hozzá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. HozeManuel
2014.01.08. 12:43
Ha nincs ennyire teletűzdelve komponensekkel akkor ronda. Még így se túl szép, max modern. Másrészt 2 SSD bővitőhely elég kevés.
A létjogusultságáról meg annyit hogy: Aki nem tud beszerelni a gépébe egy új HDD/SSD/GPU/PSU-t, és nem síkhülye/szarikrája az:
1. Megtanulja youtube-ról/cikkekből
2. Megkér egy ismerőst és eltanulja tőle
És ezek után még mindig ott a szervízbe pár ezerért összedobják lehetőség.

Amelett hogy drága lesz, alaplapot és procit hogy fogsz benne modulárisan cserélni? Csak az lesz amit ők adnak katalógusban, vagy majd dupla áron megkapod ugyanazt az Asus lapot ami ebbe való?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Meteorhead
2014.01.08. 13:07
Az elképzelés szerintem nem rossz, csak éppenséggel olyan formában, amilyenben feltűntetik életképtelen. Számatlanszor végignézhettük már, ahogy a szabványosított notebook formák jöttek és azonnal el is haltak. A gyártóknak nem érdekük egy közös szabvány az igazi csereberére, hanem mindenki saját magához akarja láncolni az embereket, lehetőleg úgy hogy még saját magukkal se legyenek visszafele kompatibilisek. (Elég megnézni hány optikai meghajtót lehet egyik gyártó notebookjából a másikba átrakni, anélkül hogy fosul nézne ki.)

Legeslegjobb esetben a Razer feltalálja azt, hogyan lehet hatékony, folyadékhűtött, moduláris házat összerakni. Ez már önmagában sem egy rossz dolog, mert bár hozzáértőnek nevezem magam, de nekem sincs annyi pénzem, hogy otthon elegendő tapasztalatot tudjak összeszedni folyadékhűtőrendszer összeszereléséhez, hiába lenne kedvem és hajlandóságom játszani vele (főleg hogy notebook párti vagyok).

Az pedig hogy egyedül Quad-SLI kompatibilitással reklámozzák a dolgot tökéletes példázza, mennyire nincsenek képben a piac alakulásával (és tovább is NV-Intel only politikát folytatnak). Egyfelől az AFR technológia egyre nehézkesebbé válik, másfelől kristály tiszta jelei vannak, hogy NV egyre inkább kezdi háttérbe szorítani a PC-s játékpiacot a saját prioritásai között. A játékok compute jellege egyre inkább nőni fog, amit teljeskörűen kizárólag AMD tud kiszolgálni, mivel a PC x86 jellege NV-nek hiányzik, grafikát pedig Intel jó pár évig nem fog tudni számolni gamer szinten.

Egyébként ilyen távolságokon nem is PCI-E megy valószínűleg, hanem valamilyen Fabric technológiát használnak hozzá, ami a szerver piacon egyre jobban terjed. Ez gyakorlatilag egy nagyon kötött formájú, technikájú és protokollú összeköttetés komponensek vagy külön node-ok között. (Ahány gyártó, annyi féle) Elég megnézni az Infinibandet. méteres kábeleken, meg rezen is képesek bődületesen alacsony késleltetéseket elérni és szédítő sávszéleket, amik épphogy elulmaradnak a PCI-E sávszélességének. Ez a koncepció igazából a PC-s piacra örökítené át ezt a technológiát, csak nem inter-node kommunikációra, hanem egy gép komponensei között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. LechooEdy
2014.01.08. 13:38
Méregdrága Lego az újgazdag hülye gyereknek. Tény és való ettől függetlenül bitang jól néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. chaos25
2014.01.08. 13:47
Ezzel nekem 1 bajom van, aki nem tud gépet építeni az valószínűleg azért van mert nem is érdekli! Mondjuk, mert egy egyszerű felhasználó, aki meg szeret ilyenekkel foglalkozni, hogy gépeket buherál annak meg ez kevés! Szóval nem tudom ki a célközönség.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. mcganyol
2014.01.08. 14:19
azért a mi működik mivel kérdést ez nem oldja meg, alaplap-proc-ram szinten. [simán van aki szó nélkül venne bele dd2-t vagy notebook ramot]
másrészt aki akkor gagyi király, hogy nem bír becsavarozni egy videókártyát és 2ezret sem akar érte otthagyni a szervízben én azt sem látom honnan fogja kitalálni pl. hogy melyik kábelt hová duja illetve mi hiányzik a gépéből. for example honnan tudná a user pl hogy kell neki hangkártya...
ez így ebben a formában tökéletes elmebajnak tűnik, mert ugyanúgy érteni kell hozzá, és/vagy fizetni egy csomót a razer-nek.
aki nem akar a szereléssel/tanulással vesződni annak sokkal jobb megoldás egy konzol, aki meg szereti a gépét bütykölni, beállítgatni mindent a saját ízlése és pénztárcája szerint, annak meg jó a jelenlegi pc. Nem igen értem ki a célcsoport.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Kerty
2014.01.08. 14:25
adok neki 1 évet megjelenéstől és már semmit nem fognak hozzá "gyártani"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. rendesadam
2014.01.08. 14:27
Ehhez ki kellene alakítani (és át kéne verni a többieken) egy teljesen új szabványt; azaz gyakorlatilag halott ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mviski
2014.01.08. 14:44
Érdekes ötlet, szerintem jól nézki. De kb ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Kajafun
2014.01.08. 14:45
Ez is csak arról szól mint a bankárok munkája, elkérni a pénzedet a semmiért...
Jól néz ki, de ezért a razertől kell egy modult venni kétszeres áron, mert ők raktak rá vízhűtést, ami lehet hogy egy HD6550-re nem is kéne....
Én úgy vagyok vele hogy szép szép, de az a biztos amit magam rakok össze!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. YellowFlas...
2014.01.08. 14:56
"ami bár elég szokatlanul néz ki, egész jól néz ki. "

Na itt konkrétan, felállt a szőr a hátamon.
Amúgy cuki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kunrichard
2014.01.08. 15:05
Hogy csak a címre térjek ki.
"a PC építés jövője a Razer szerint"
Szerintem meg nem!
Én személy szerint imádok számítógépet szerelni, javítani. úgyhogy nekem egyáltalán nem hiányzik ez a moduláris megoldás. és szerintem másoknak sem. tény hogy futurisztikus nekem bejön... kinézetre.
De az elgondolás egyáltalán nem. az informatika sokaknak hobbi sokaknak munka. és ez a megoldás elrontja mind 2-t és a hobbi feelingjét is. úgyhogy Kösz Razer én nem kérek a PC-építés jövőéből a gépem is köszöni jólvan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. codex
2014.01.08. 15:28
kunrichard: egyetértek.
Másik. Ez a PC építés jövője? Ultrafícsör hiperszuper űrhajóbigyó? Azért látszik hova tart a világ, de nekem ez rohadtul nem tetszik. Csillivillihiperszupermegaeksön, akinek kell vegye csak. Szerintem meg egy nagy rakás szar már bocsánat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. 5hR3kY
2014.01.08. 16:56
Nem tudom hogy ezek mit szívtak, de nekem is kell!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Netere
2014.01.08. 17:18
Ezek teljsesen félreértik a pc lényegét

Ebben az az ilyesztő, hogy ha eddig eljutott ez a projekt akkor tényleg létezhet az a célközönség ami ezt beszopja, kisírja, kicsengeti,mert telik rá.
Gondolom ugyan az fogja megvenni aki Dubajban 20-al araszol Ferrarival a dugóban. Aztán otthon leül ez elé a gép elé kicsit facebookozni, hogy posztoljon pár képet az arany kalasnyikovjáról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nyerek01
2014.01.08. 22:56
"a tápegység és a processzor is moduláris kivitelben érkezik"
Azért ez elég komoly lenne asztali PC szinten, erre vár már a piac évtizedek óta.. mert ez a szolgáltatás csak szerverkörnyezetben működik jelenleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Pete89555
2014.01.09. 00:31
Az a lényeg, hogy GÉMER !!! - így venni fogják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim nyere...
2014.01.09. 06:49
Az évtizedekig azért szerintem erős túlzás, mert egészen a kilencvenes évek közepéig volt bővítőkártyás processzor upgrade lehetőség desktop PC szegmensben (486DX2), aztán azért buktak ki lassacskán, mert nem állt rendelkezésre elég sávszél egy ilyen foglalaton.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SonicTheHU...
2014.01.09. 07:54
Nesze neked... az ötlet jó, furcsa de tetszik, sok lehetőség lapul benne. A szomorú része a dolognak h mindenzt mi váltotta ki: Kuka Pista a városi PC guru arra se tudja magát rászánni h utánanézzen hogy kell összerakni egy gépet -.-" Pedig nem kell hozzá felsőoktatás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. budspencer
2014.01.09. 15:19
No, más sem hiányzik, mint egy kis képernyőn Windows logo a házon...

A többség már rég nem épít gépet (most azt hagyjuk, hogy ez jó vagy sem), szóval a PC piac kb 5-6%-nak az 1-2%-át tudják ezzel megcélozni. Matekosok, az mennyi is? Nem ezen fognak megtollasodni.

Amúgy nem azonos összerakni egy gépet, hogy <működjön> azzal, hogy <szakszerű>. Életemben összesen 3-4 szakszerűen megépített gépet láttam, a többi az gány volt a javából...ja, és sok pénzből lehet igazán nagyot gányolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. t1218
2014.01.09. 18:45
Szerintem jó ötlet, már csak a hűtés és a kinézete miatt is.
Kérdés, hogy menyibe fog kerülni..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!